Kaapstad.org/Akho Africa Tours & Safaris

 

         

Click here for your language                

Contact: E-mail

 

Tel: +27 11 760 4618

Tel: +27-82 861 5461

www.kaapstad.org

www.sudafrikareisen.de

www.zuid-afrikareizen.com

 

 

 

 

 

VICTORIA FALLS

 

Het 2.340 ha Victoria Falls Nationaal Park en het 53.600 ha Zambezi Nationaal Park in Zimbabwe liggen vlak naast elkaar en hebben hetzelfde administratieve centrum. De Zimbabwe kant van de rivier is veilig ondanks de politieke spanningen in het land.

De grote attractie is de enorme waterval, 1700 m breed en maximaal 108 m hoog. De waterval mag tot de mooiste en spectaculairste ter wereld gerekend worden.

Het waterdebiet is er het laagste tussen augustus en december maar is dan wel meteen de beste tijd om de natuurpracht te zien omdat er tijdens deze periode minder mist is (van het vallende water) en het zicht daarmee aanzienlijk beter is. 

Het regenseizoen is van november tot maart en het kan er onaangenaam vochtig en heet zijn. De mid-winter maanden zijn koel en droog en de nachten kunnen ook vrij koel zijn.

BUMI HILLS - LAKE KARIBA

 

Operation Noah

Het wild reddingsplan tussen 1958 en 1964 ten tijde van het toenmalige Rhodesia (het huidige Zimbabwe) nam enorme proporties aan door de aanleg van het Kariba Meer langs de Zambezi Rivier. Toen de vallei afgedamd werd en overstroomde zaten meer dan 6000 wilde dieren gevangen op een steeds kleiner wordend eiland. De dieren werden uiteindelijk geëvacueerd en naar het vaste land gebracht onder leiding van hoofd ranger Rupert Fothergill.

Olifanten, neushoorns, leeuwen, zebra's, antilopen, wilde zwijnen en zelfs de dodelijke zwarte mamba slangen werden in veligheid gebracht.

MATOBO HILLS

 
De UNESCO World Heritage Site van de Matobo Hills, bevindt zich op 45 km van de stad Bulawayo. Verscholen tussen graniet koppen en oeroude Bosjesman schuilplaatsen...wild Afrika op zijn best met vele dier- en vogelsoorten. Hier vindt men de hoogste concentratie luipaarden en zwarte arend in te wereld en er is ook een gezonde populatie van de erg bedreigde zwarte en witte neushoorn.

HWANGE NATIONAL PARK

 

Hwange National Park is bekend als één van de beste olifant reservaten in Afrika. Behalve grote kuddes olifanten zijn er de andere leden van de Big-5 (neushoorn, leeuw, buffel en luipaard), cheetah, hyene, giraf, zebra, impala, sable antiloop, wilde honden en niet minder dan 400 vogelsoorten speciaal tijdens het regenseizoen.

 

     

VICTORIA FALLS

A Zambezi River Lodge

Op de oevers van de machtige Zambezi Rivier nabij Victoria Falls (Zimbabwe) en slechts 5 km van de beroemde Victoria Watervallen.

Victoria Falls Safari Lodge

Aan de rand van het Zambezi Nationaal Park en slechts 3 km van het Livingstone stadscentrum.

Rainbow Victoria Falls

Slechts 0.5 km van het Victoria Falls centrum en op slechts 2 km van de Victoria Watervallen.

The Kingdom

Schitterende architectuur weerspiegeld de Victoria Watervallen en tekent de geschiedenis van het oude Victoria Falls Koninkrijk van Munhumutapa.

Victoria Falls Hotel

Het hotel staat bekend als de “the grand old lady of the Falls”, en bevindt zich in het Victoria Falls National Park, aan de Zimbabwe kant van de beroemde Victoria Waterval.

     

BUMI HILLS

Bumihills Safari Lodge

Alle kamers hebben zicht over het meer, het historische Starvation Island en oevers met rondwadend wild.

     

MATOBO HILLS

Camp Amalinda

In de Matobo Hills UNESCO World Heritage Site, 45 km van Bulawayo. In 2010 verkozen tot top 3 safari lodge in Zimbabwe.

     

HWANGE NATIONAAL PARK

Ivory Game Lodge

Een kleine intieme lodge met 7 luxe boomhutten en 2 presidentiële suites, gebouwd op een platform met schitterend uitzicht over de fauna en flora van het Hwange Nationaal Park.

Kapula Camp

Tegenover de bekende Masuma dam picknick locatie. Mooie lodge met self-catering faciliteiten.

Nehimba Camp

Exclusieve lodge bekend voor foto safari's, gelegen in het hart van het Hwange Nationaal Park.