Home   About us   Destinations Safari   Beach   Adventure & Sport  Family  Specials Contact us

                    

 

 

ZAMBIA

Heeft u een charter vlucht nodig naar de lodges in Botswana, Zimbabwe of Namibië? Of wat van een helicopter vlucht over de prachtige Victoria Waterval dat bekend staat als de 'Flight of the Angels'?

Charters flight

Kafue Nationaal Park

Het Kafue Nationaal Park bevindt zich in het hart van west Zambia en is het oudste nationale park van het land met een oppervlakte van 22.400 km².

Het nationaal park werd in de jaren '50 van vorige eeuw opgericht door de legendarische Norman Carr, Kafue is één van de grootste nationale parken op het Afrikaanse Continent. Ondanks de uitstekende ligging en slechts op twee uur rijden van Livingstone (Zambia), is het park weinig bekend bij het brede publiek. Desondanks de mindere bekendheid is het een prachtig stukje maagdelijke bush en dankzij zijn oppervlakte biedt het reservaat een hele reeks habitats aan met grote diversiteit wild.

In meer recente jaren zijn er enkele uitstekende safari camps en lodges opgericht in en rond het reservaat. Door de toename aan bezoekers is de infrastructuur in de regio ook sterk verbeterd met goede asfalt wegen en landingsbanen voor grotere en kleine vliegtuigen.

 

 

 

 

 

 

 

Kaapstad.org beperkt zich niet alleen door vakantie pakketten te bieden rond de Victoria Watervallen maar ook op andere prachtige locaties in Zambia!

Januari tot maart is het 'Emeral Season' of het groene seizoen, het is het seizoen van nieuwe generaties, nieuw voedsel en herboren worden. Vogels broeden en het is geboorte seizoen voor veel andere diersoorten. Er is tijdens die periode heel wat regen maar die valt vooral tijdens de nacht. Onder andere dankzij de regenval bereiken de Victoria Watervallen hun hoogste waterstand met de piek in maart. Het is warm en een regenjas bij de hand hebben is nodig. De regen blijft weg in april en mei doch af en toe een flinke bui is nog altijd mogelijk. Het gras is groen en hoog, de hemel klaart uit en de lucht is blauw terwijl een nieuwe generatie dieren het nest verlaat en migrerende vogels verlaten het land.

Juni en juli is het 'droogte seizoen', winter dus. Het gras droogt op en het is makkelijk om wild te zien, vooral in de Luagnwa Vallei. De dagen zijn warm maar het wordt toch wat koud tijdens de nacht vooral in de vroege uurtjes. Een jas bij de hand is dan wel nodig.

Januari tot maart is het 'Emerald Seizoen' of groen seizoen, alles is in aantocht, dieren geven geboorte aan hun jongen en vogels hebben een nest met jongen. De regenval is in zijn piek maar valt vooral in de nacht. De Victoria Waterval is dan het mooiste want het waterdebiet is op zijn piekmoment, vooral eind maart.

In april en mei is er nog altijd een flinke onweersbui mogelijk, het gras is groen en de hemel begint uit te klaren, een nieuwe generatie dieren en vogels verlaten het nest en de migrant vogels beginnen te vertrekken. De dagen zijn warm maar nachten koel.

De bush is droog in augustus. De lagunes beginnen te krimpen in de Luangwa regio en de watervallen, dus ook de Victoria Watervallen worden kleiner. Het weer varieerd tussen koel en heet maar een koudere prik is nog altijd mogelijk.

September wordt heet, droog en mistig terwijl de bomen bloessems krijgen en bladeren verliezen.

Oktober is de lente en tegen het eind van de maand beginnen jongen te verschijnen. Het weer is droog en heet terwijl wolkenstapels beginnen te vormen. Er is sporadisch regen dat de boel wat afkoelt en voor verfrissing zorgt. Tijdens deze periode kan het heet worden tot 45°C in de schaduw.

November en decemberr zijn de piekmaanden, het is de mooiste tijd van het jaar. De migrant vogels komen aan en het is daarmee ook het beste seizoen om vogels waar te nemen. Dankzij het vocht verschijnen ook vliegende insecten (soms in heel grote hoeveelheden die urenlang in de lucht kunnen hangen zoals bijvoorbeeld vliegende mieren). Samen met de insecten komt er koelere lucht maar ook een hogere vochtigheidsgraad. Het weer is heet, vochtig en een namiddag onweer kan verschijnen. Een dergelijk onweer is vaak erg spectaculair!

Victoria Waterfalls - Zambezi National Park

Het 2.340 ha Victoria Falls Nationaal Park en het 53.600 ha Zambezi Nationaal Park in Zimbabwe liggen vlak naast elkaar en hebben hetzelfde administratieve centrum. De Zimbabwe kant van de rivier is veilig ondanks de politieke spanningen in het land.

De grote attractie is de enorme waterval, 1700 m breed en maximaal 108 m hoog. De waterval mag tot de mooiste en spectaculairste ter wereld gerekend worden.

Het waterdebiet is er het laagste tussen augustus en december maar is dan wel meteen de beste tijd om de natuurpracht te zien omdat er tijdens deze periode minder mist is (van het vallende water) en het zicht daarmee aanzienlijk beter is.

Het regenseizoen is van november tot maart en het kan er onaangenaam vochtig en heet zijn. De mid-winter maanden zijn koel en droog en de nachten kunnen ook vrij koel zijn.