Home   About us   Destinations Safari   Beach   Adventure & Sport  Family  Specials Contact us

                    

 

 

UGANDA

Uganda is een land vol contrast. Binnen 7 uur rijden kan men vanuit de met mist omringde vulkanische bergen naar de hete savanne rijden.  Deze klimatologische omstandigheden hebben een enorme diversiteit aan fauna en flora tot gevolg. Er zijn heel wat bekende meren zoals Lake Victoria, Lake Kyoga ,Lake Albert, Lake George en The Source of River Nile (de bron van de Nijl) waar het mogelijk is om rafting op de rivier te doen.

De meeste buitenlandse bezoekers komen echter de hoogste concentratie primaten ter wereld bewonderen (gorilla's, chimpansees, olijf bavianen om er enkele te noemen).

Het Impenetrable Forest Reserve werd in 1942 als natuurreservaat erkend en pas in 1992 opgegradeerd als het Bwindi Impenetrable National Park. Sinds 1994 is het reservaat ook erkend als Unesco Werelderfgoed. In de locale Rukiga taal betekent Bwindi letterlijk 'ondoordringbaar' (impenetrable). Zelfs al is het 327 kmē ondoordringbaar reservaat moeilijk toegankelijk, het is meer dan de moeite waard om te bezoeken want de hoogste concentratie gorilla's ter wereld is hier te zien!

Bwindi kan koud en nat zijn, vooral in de ochtend en in de periode juni - juli. Regenkledij is ook nodig want met een regenval van 2390 mm per jaar is het gebied erg vochtig. De meeste regenval concentreert zich tussen twee natte pariodes, de korte regens tussen maart en mei en de hevige regenval tussen september en november.

Diversity and Biodiversity of Uganda
De biodiversiteit van fauna en flora is enorm. Uganda is slechts 0.18% van 's werelds oppervlakte maar heeft 10.2% van 's werelds vogelsoorten. Er zijn meer verschillende vogelsoorten per vierkante kilometer dan enig waar op het Afrikaans Continent.  6.8% van 's werelds vlindersoorten en 7.5% van s' werelds zoogdiersoorten om er slechts enkele te vermelden.

De meeste buitenlandse bezoekers komen echter de hoogste concentratie primaten ter wereld bewonderen (gorilla's, chimpansees, olijf bavianen om er enkele te noemen).