Home   About us   Destinations Safari   Beach   Adventure & Sport  Family  Specials Contact us

                    

 

 

THE BLUE TRAIN

 Deluxe twin

Suites

Het interieur van de Blue Train is ingericht door een bekende ontwerper. De trein is een rechtstreekse concurrent van de 5-sterren hotels in Zuid-Afrika in termen van elegantie, comfort, stijl en luxe. De suites bieden de modernste technologieën en superieure vakmanschap.

Elke Blue Train suite is voorzien van telefoon, televisie en individuele airconditioning. Een apart kanaal biedt onze gasten documentaires met regionale informatie waarin de trein reist.

De airconditioning van de suites zijn watergekoeld waarbij verse lucht per eigen compartiment ingenomen wordt en rechtstreeks gekoeld. Ook de gangen zijn voorzien van een dergelijk systeem. Tijdens de wintermaanden voorziet het systeem centrale verwarming en bovenop dit is er vloerverwarming.

Gasten kunnen kiezen tussen luxe and luxury accommodatie.

De luxe accommodatie is voorzien van twin bedden met douche of een dubbel bed met een driekwart bad.

De luxury accommodatie is voorzien van twin bedden of een dubbel bed, een bad (normale afmetingen) met handdouche, cd-speler en videomachine.

Dubbel bed overdag

Het ontbreekt niet aan culinair genot. Tijdens uw reis bieden we superieure kwaliteitsmaaltijden en de beste Zuid-Afrikaanse wijnen.

De Blue Train stelt twee gemeenschappelijke zitkamers ter beschikking: de hoofd zitkamer en de Club zitkamer. De Club lounge heeft een meer mannelijke uitstraling en is ideaal om er te genieten van een cognac, sigaar of koffie. Het is ook de enige ruimte in de trein waar roken toegelaten is.

'High Tea' wordt elke dag opgediend in de hoofd zitkamer.

Wat ook meteen in het oog springt in de hoofd zitkamer is de reuze tv-monitor dat rechtstreekse beelden toont van de sporen helemaal vooraan de locomotief. De grote ramen bieden prachtig uitzicht over het landschap.

De tweede Blue Train heeft een derde zitkamer dat dienst kan doen als een conferentie ruimte voor 22 personen. Daarbij zijn moderne toestellen voor handen om de meeting in de goede banen de leiden.

Nota: routes en excursies kunnen nargelang het seizoen en jaar verschillen.

 

 

 

Reisroute 1

Stap aan boord van de Blue Train in Pretoria (tegenwoordig omgedoopt tot Tswane). We rit verloopt langs landerijen en de 'golden arc', een goudmijn. De trein stop op zijn reis naar Kaapstad in Kimberley waar we het Groote Gat en het historische centrum bezoeken. De reis gaat vervolgens verder door het hart van de Groot Karoo, de wijnlanden van Drakenstein, Slanghoek en Elandskloof en tenslotte aankomst in Kaapstad.

Reisroute 2

Dit is de kortste treinroute.

Valley of the Olifants Route (Pretoria - Hoedspruit - Pretoria)

De trein reist over de historische 'Eastern Delgaoa Bay Railway lijn'. We verlaten Pretoria (Tswane) en reizen doorheen de Mpumalanga provincie via Witbank, Middelburg en Machadodorp. Dan volgt er een spectaculaire afdaling van Waterval Boven naar Waterval Onder, een afdaling van 228 meter met een percentage van 20%. Verder vanuit de Elands River Vallei naar Nelspruit in de vruchtbare Crocodile River vallei.

De trein verlaat de Maputo lijn in Kaapmuiden, aan de westelijke grens van het Kruger Nationaal Park en met als eindbestemming Hoedspruit.

Reisroute 3

De mooiste route.

Pretoria - Victoria Watervallen - Pretoria

De reis begint in Pretoria, de thuis van de Blue Train. Volg in de voetsporen van de wereldberoemde ontdekkingsreiziger, Dr. David Livingstone. Een reis in het diepe Afrika met als eindbestemming de Victoria Watervallen, één van 's werelds meest indrukwekkende natuur fenomenen.

De reis gaat verder in westelijke richting naar Mafikeng en de grens met Botswana, vervolgens noordwaarts naar de hoofdstad Gaborone gevolgd door de onmetelijke Afrikaanse savanne.

Stop in Kwa Bulawayo waar we een bezoek brengen aan het Matobo Hills Nationaal Park (Matobo = kaalhoofd, zo genoemd door chief Mzilikazi, een Zulu krijgsheer dat de Ndebele natie stichtte).

De heuvels waren het vluchtoord van Mzilikazi om een bloedbad met de beruchte Shaka te vermijden. Het 2000 km² reservaat is een waar maanlandschap van enorme granietkoppen.

Het meest spectaculaire deel van het reservaat is het hoogste punt waar de beroemde Cecil John Rhodes begraven werd. Cecil Rhodes was de eerste Prime Minister van de Kaapkolonie en stichter van het grootste diamant consortium De Beers.

Even verderop is het Shangaan Patrol Memorial, ter ere van twintig mannen die tegenover een 30.000 man sterk Zulu leger stonden tijdens de Matabele Wars in 1893.

De trein zet zijn reis voort naar de Victoria Watervallen, in 1855 door David Lingstone ontdekt en genoemd naar koningin Victoria. De waterval staat in Zimbabwe bekend als de 'Mosi-oa-Thunya', de rook dat dondert. De watervallen zijn anderhalve maal breder en tweemaal hoger dan de Niagra Falls in Amerika. Het water stort met alle geweld 450 meter diep. Dit adembenemend natuurfenomeen voert 500 miljoen water per minuut met zich mee. Na hevige regenval tijdens het regenseizoen, kan de de waterval gezien worden vanop 80 km afstand!!

Een bezoek aan het Kwa Bulawayo museum, een authentieke koninklijke citadel van Lobengula, koning der Matabele, maakt de reis meer dan memorabel. Op de terugreis maken we een stop nabij het Hwange Nationaal Park, een gebied dat ongeveer de oppervlakte van België heeft. Het reservaat is één van Afrika's laatste olifanten paradijzen. U heeft er de gelegenheid om de Big-5 te zien (leeuw, buffel, luipaard, olifant en neushoorn).