Home   About us   Destinations Safari   Beach   Adventure & Sport  Family  Specials Contact us

                    

 

 

TANZANIA

 

 

 

De Republiek Tanzania bevindt zich in het Oost-Afrikaanse Grote Meren district en grens aan Kenya en Uganda in het noorden, Congo in het westen, Zambia, Malawi en Mozambique in het zuiden en de Indische Oceaan in het oosten. De beroemde Mount Kilimanjaro, Afrika's hoogste bergtop bevindt zich in het noordoosten van het land.

Tanzania heeft een bevolking van 51.82 miljoen inwoners, een diverse smeltkroes van etnische, religieuze en taalgroepen...dus een land dat meer dan het bezoeken waard is!

SERENGETI NATIONAAL PARK

Het Serengeti Nationaal Park is vermaard om zijn wildebeest migratie met meer dan een half miljoen stuks en 250.000 zebra's. Het nationaal park is een UNESCO werelderfgoed site and heeft een oppervlakte van 5700 km², bedekt met graslanden, savanne alsook houtland en woud. Niet alleen vele vogelsoorten zijn er te bewonderen maar ook de Big-5 (olifant, leeuw, neushoorn, luipaard en buffel), cheetah, Tompson's en Grant's gazellen, hyena's, impala's en de erg zeldzame Afrikaanse wilde hond.

TARANGIRE NATIONAAL PARK

De naam van het park is terug te vinden in de naam van de Tarangire Rivier die dwars door het park vloeit. Het landschap en vegetatie hebben een enorme diversiteit en het heuvelachtig gebied staat vol baobabs, hoge grassen en dichte bush. Grote kuddes olifanten tot 300 stuks zijn er te zien alsook kuddes wildebeest, zebra, impala, buffels en eland rond de lagunes en waterplassen. De Tarangire is ook de thuis van een zeldzame oryx soort met een eigenaardige lange nek.

NGORONGORO CONSERVATION AREA

Het natuurgebied bevindt zich ten westen van Arusha in het Crater Highland gebied van Tanzania. Erg bekend is het Ngorongoro Conservation Area en de Ngorongoro Krater, s' werelds grootste non-actieve open krater die gevormd werd na een hevige vulkanische explosie zo'n twee tot drie miljoen jaar geleden. De krater is 610 meter diep en heeft een oppervlakte van 260 km². Een hele resem diersoorten leven in de krater en is ook bekend om zijn predatoren zoals leeuw, hyena, jackhals, cheetah en luipaard maar ook om zijn nijlpaarden, wildebeest, wratten zwijnen, zebra, eland, buffels, gazellen en waterbokken.