Home   About us   Destinations Safari   Beach   Adventure & Sport  Family  Specials Contact us

                    

 

About us

 

Destinations

Safari

Beach

       

 

Adventure & Sport

 

Family

 

Specials

 

Contact us

          

 

 

Soweto

Soweto kan zonder enig probleem bezocht worden en vooral op een VEILIGE manier. Veel bezoekers huiveren van het idee om een township te bezoeken. Soweto kan bezocht worden met onze locale gids, een ongelooflijke ervaring wordt u verzekerd!!

Diepkloof, een rijke residentiŽle buurt van Soweto staat is schril contrast met de armoede waarin de zwarte bevolking leeft in de hostels en krottenwijken. Hoe dan ook, de bevolking van Soweto zal u steeds begroeten met een warme glimlach en invituren bezoekers zelfs in hun woningen!

Accommodatie in Soweto kan geregeld worden. Van een gezellige backpackers to een B&B recht tegenoverig de woning van Nobelprijs winnaar Desmond Tutu en het voormalige huis van Nelson Mandela!

Kaapstad.org kan het volgende organiseren in partnership met een locaal Soweto bedrijf:

  • Begleide fietstochten in Soweto

  • Overnachting in een gastenhuis

  • Privaat of groeps halve en volle dag excursies met locale gids die leeft en werkt in Soweto.

  • Soweto by night tour

  • Soweto shebeen tour

  • of wat dacht u van een bachelor party in een locale Shebeen?

 

 

 

 

Soweto, wat staat voor 'south-western township', ligt op 20 km van Johannesburg. Hier leven op 100 km≤ tussen 1.5 en 4 miljoen mensen (dit veranderd constand aangezien de bevolking erg mobiel is. Soweto is oorspronkelijk ontworpen om de zwarte arbeiders klasse weg te houden van de blanke woonbuurten. Soweto bestaat tegenwoordig uit de rijke buurt Diepkloof, hostels die gebouwd werden om zwarte mannen onder te brengen en squatter camps of de zogenaamde krottenwijken.

De inwonders van Soweto zijn een homogene groep, een etnische mix van zwarte bevolkingsgroepen. De grootste groep zijn de Zulu's zo'n 33%. De rijke klasse in Diepkloof en een erg kleine middenklasse in andere delen van Soweto zijn in schril contrast met de hoofdzakelijk erg arme bevolking. Het overgrote deel van de bevolking heeft geen vast inkomen en de werkloosheidsgraad is erg hoog tussen 50 en 80%.

Soweto heeft een cruciale rol gespeeld in de strijd tegen Apartheid. Het township stond virtueel aan de rand van oorlog in 1976, toen de studenten massaal op straat kwamen. Erg bekend is de schietpartij in datzelfde jaar, toen studenten in de rug geschoten werden door de politie. Een boegbeeld van die strijd is Hector Pieterson, een 13-jarige jongen die doodgeschoten werd. Zijn foto werd de wereld ingestuurd, zijn ontzielde lichaam gedragen door een jongen met zijn zus schrewend naast hun. De zus van de jongen werkt tegenwoordig in het museum dat naar hem opgedragen is.

Soweto is niet zomaar een andere toeristen attractie, het is de harde realiteit van een land dat enorm geleden heeft onder Apartheid. Gasten worden er zomaar op straat begroet met de typische Soweto 'smile'!

Wij stellen u voor, onze locale gids Thami die een groepje laat proeven van het 'Johannesburg Beer' in een locale shebeen (voormalige illegale drank gelegenheid).

Boeking/info:

Naam: Email:
Land: Tel:

Aankomst: Vertrek:
Uw aanvraag: Aantal personen: