Kaapstad.org/Akho Africa Tours & Safaris

 

         

Click here for your language                

Contact: E-mail

 

Tel: +27 11 760 4618

Tel: +27-82 861 5461

www.kaapstad.org

www.sudafrikareisen.de

www.zuid-afrikareizen.com

 

 

 

 

 

De Republiek der Seychellen, is een archipel ten noorden van Madagaskar in de Indische Oceaan, ongeveer 1600 km ten oosten van het Afrikaanse continent.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De Seychellen bestaan uit meer dan 115 eilanden. Minder dan een derde daarvan is bewoond. Het dichtsbevolkte eiland is Mahé dat met 155 km² net zo groot is als het Nederlandse eiland Texel. De hoofdstad Victoria ligt ook op dit eiland.

De Seychellen bestaan uit 115 eilanden waarvan het hoofdeiland Mahé met slechts 154,7 km² het grootste is. Deze liggen verspreid over een gebied van 400.000 km² zee. Deze eilanden worden ingedeeld in twee groepen.

De Centrale Groep, ook wel de granieteilanden genoemd. Hier woont het overgrote deel van de bevolking en hier gaan de meeste toeristen naartoe. Hieronder vallen de eilanden met de voor de Seychellen zo typische granietformaties. De vier belangrijkste eilanden zijn, het hoofdeiland Mahé, Praslin, La Digue en Silhouette. In het noorden liggen nog twee eilanden die soms apart de Noordelijk koraalgroep wordt genoemd.

De tweede groep zijn de ‘buitenste eilanden’, ook wel de Koralen Seychellen genoemd. Deze liggen zeer verspreid en worden weer ingedeeld in de volgende vijf groepen:

  • De Aldabragroep, deze groep bestaat uit 46 eilanden die zich zo'n 1.000 km ten zuid-westen van Mahé bevinden. Hier ligt ook Aldabra, het op twee na grootste atol ter wereld.
  • De Amiranten liggen ongeveer 200 km ten zuidwesten van Mahé. Het zijn 25 eilanden waarvan er slechts vier bewoond zijn.
  • 100 km zuidelijker liggen de Alphonse-eilanden. Dit zijn drie kleine eilanden waarvan er slechts één bewoond is.
  • De Farquhargroep bestaat uit vier atols, 700 km ten zuiden van het hoofdeiland. Hun totale oppervlakte is slechts 11 km².
  • De Zuidelijke koraalgroep bestaat ook nog uit twee eilanden.

De beste tijd om naar de Seychellen te reizen

De Seychellen kennen door het jaar heen een vrij gelijkmatig klimaat. Doordat je altijd dicht bij zee zit is de luchtvochtigheid wel hoog. Op de hoofdeilanden variëren de temperaturen van 24 °C in juli en augustus tot 30 °C in maart en april. Er valt zo'n 3.000 mm regen per jaar.

De beste tijd om de Seychellen te bezoeken is van mei tot november. In die tijd voel je de passaat het sterkst en is het niet al te warm. De hoofdeilanden liggen buiten het orkaangebied.

Geschiedenis

Austronesiërs afkomstig van Borneo hebben de Seychellen mogelijk tussen 200 en 300 na Christus bewoond voordat ze zich uiteindelijk vestigden op het grootste eiland van Afrika, Madagascar. Arabische handelaren kenden de eilanden, maar hebben ze nooit gekoloniseerd. Arabieren handelden in noten van de coco de mer die alleen op de Seychellen te vinden zijn.

De Seychellen werden in 1501 door Vasco da Gama herontdekt. Tussen 1756 en 1794 stonden de eilanden onder Frans bestuur en vielen ze onder Mauritius. De ontdekkingsreiziger Lazare Picault bracht de belangrijkste eilanden in kaart en gaf hen de naam Isles de la Bourdonnais, ter ere van Mahé de La Bourdonnais die destijds gouverneur van Mauritius was. In 1756 vernoemden de Fransen de eilanden naar Jean Moreau de Séchelles, de minister van financien onder Lodewijk XV. In 1794 kwam de archipel in Britse handen en in 1814 werd het officieel een Britse kolonie. Na 1830 kwamen er veel vrijgelaten slaven op de Seychellen wonen. Reeds vanaf de 19e eeuw waren de eilanden populaire vakantiebestemmingen voor de (Britse) elite.

In 1903 verkregen de Seychellen de status van Britse kroonkolonie. Na de oorlog werd er door de Britten een ‘Wetgevende Raad’ opgericht, waarin inwoners van de Seychellen konden worden gekozen.  In 1976 verkregen de Seychellen onafhankelijkheid binnen het Britse Gemenebest. Na zware politieke strubbelingen en na de dictatuur verkreeg het land in 1991 een democratisch kiesstelsel.

Voor meer informatie over huwelijkspakketten of andere informatie, email ons op jp@kaapstad.org of vul het onderstaande formuliertje in.

 

Boeking/info Seychelles:

Naam: Email:
Land: Tel:

Aankomst: Vertrek:
Uw aanvraag: Aantal personen:

 Beste tijd om te reizen ] Self-drives & Rondreizen ] Mozambique ] Schoonheid safari ] Charter vluchten ] Soweto ] Lesotho ] Kaapstad.org English ] Kaapstad.org Français ] Kuuroorden ] Huren of kopen ] Safari ] Zambia ] Hartelijk dank ] Accommodatie ] Rolstoel en Senior ] Kaapstad.org Deutsch ] Duik Resorts ] Mobilhome - Camper ] Zimbabwe ] Botswana ] Swaziland ] Mauritius ] Uganda ] [ Seychelles ] Namibia ] Algemeen ] Autoverhuur ] Sport en activiteiten ] Conferenties ] Ride a Bike ] Golf ] Treinreizen ] Bedrijfsprofiel ]