Kaapstad.org/Akho Africa Tours & Safaris

 

         

Click here for your language                

Contact: E-mail

 

Tel: +27 11 760 4618

Tel: +27-82 861 5461

www.kaapstad.org

www.sudafrikareisen.de

www.zuid-afrikareizen.com

 

 

 

 

 

 

Het Timbavati Private Nature Reserve is een van de bekendste reservaten in Zuid-Afrika, bekend om zijn Big-5 en een biodiversiteit van savanne, savanne houtland, graslanden en rivieren.

Het reservaat kwam tot stand in 1956 in een samenwerking tussen verschillende landeigenaars. Timbavati is tegenwoordig deel van het zogenaamde 'Greater Kruger National Park'. In tegenstelling tot andere privaat reservaten is er weinig commerciële ontwikkeling zodat de inpakt op de natuur minimaal is. Bij het in stand houden van het reservaat worden ook de locale mensen betrokken.

De witte leeuw van de Timbavati werden voor het eerst ondekt door Chris McBride op het Hugo grondgebied in de jaren 1970. Terwijl Chris en zijn echtgenote Tanda Tula opbouwden bestudeerden ze de witte leeuw.

De eerste troep dat zich voortplantte in Timbavati is nog steeds een bewoner van Tanda Tula. Alhoewel er nog steeds witte leeuwen geboren worden in verschillende leeuwen familie's zijn de overlevingskansen van de welpen klein daar hun witte kleur allesbehalve camoufleert tegen natuurlijke vijanden.

WANDEL SAFARI IN HET TIMBAVATI GAME RESERVE REISVOORBEELD

 

 

 

De lodge is de eerste in het reservaat dat echte authentieke wandelsafari's aanbied. Op die manier kunnen natuurliefhebbers de Afrikaanse bush van nabij bestuderen en slapen onder de kraak heldere zuidelijke sterrenhemel, alles op dezelfde manier als de eerste ontdekkingsreizigers.

Elke wandelsafari is ontworpen op maat en naar wens van de gasten. Het is ten zeerste aan te raden om twee nachten te verblijven in het Tanda Tula Safari Camp en twee nachten in het afgelegen Machaton Hide Camp.

Elke safari expeditie staat onder leidin van een uiterst ervaren bush ranger waaronder de veteraan expert spoorzoeker Dale Jackson en Jack Ngomane. Er wordt tussen tien en twaalf kilometer per dag afgelegd en onderweg wordt veel aandacht besteed aan het rijkelijke vogelleven en wilde dieren.

Na een boeiende dag wordt tijd doorgebracht in het afgelegen Machaton Hide Camp, een verhoogd platform op de oevers van de Machton Rivier met uitzicht over een drinkplas waar dieren zich komen laven. Gasten worden dan verwend met een heerlijk traditionele bush maaltijd om daarna de rust en het comfort op te zoeken van het bed voorzien van muskietnetten. Er zijn olie lantaarns, bush douche en toilet en voor wie nog niet genoeg heeft kan rond de bush televisie (kampvuur) tijd doorbrengen.

Er is een minimum van twee personen vereist en maximaal 6 personen, ideaal dus voor families, koppels en vrienden.

Het alles inclusief verblijf voor vier nachten is inclusief:

  • Eerste en laatste nacht in het Tanda Tula Safari Camp
  • Tweede en derde nacht in de Machaton Hide
  • Alle maaltijden en drank
  • Privaat gidsen en voertuig
  • Het Machaton Camp kan slecht maximaal 6 personen onderdak bieden, helaas zijn kinderen onder 14 jaar niet toegelaten vanwege veiligheidsredenen.
 

Boeking/info:

Naam: Email:
Country: Tel:

Aankomst: Vertrek:
Uw aanvraag: Aantal personen:

 Djuma Game Reserve ] Thula Thula ] Addo Elefant Park ] Nkorho Bush Lodge ] Shibula Game Lodge ] Makanyane ] Thandeka ] Londolozi ] Nugubane ] Garden Route Gamepark ] Kariega Game Reserve ] Kapama ] Jock ] Kruger Park ] Shamwari ] Thakadu River Lodge ] Thanda River Lodge ] Inyati ] Nyala Game Lodge ] Buffalo Ridge ] Reservaten ] Itaga Game Lodge ] Tshukudu Bush Lodge ] Marakapula Safari Lodge ] Gomo Gomo ] Africa on Foot ] Umkhumbe Safari Lodge ] Etali Safari Lodge ] Lion Sands ] Camp Shonga ] [ Wandel Safari ] Ezulwini Lodges ] Fairy Glen ] Tangala Safari Lodge ] Untamed Africa ] Elephant Plains ] Djuma Game Reserve ] Tshukudu Game Lodge ] Walking Safaris ] Camp Shawu ] Kaart privaat parken ] Edeni ] White Elephant ] Umlani ] Pumba Game Lodge ] Wilderness National Park ] Buffelsdrift Game Lodge ] Botlierskop ] Kambaku Lodge ] Ivory Lodge ] Kagga Kamma ] Shishnangeni ] Exeter ] Dulini ] Impodemo Lodge ] Samara Game Lodge ] Matumi Game Lodge ] Malamala ] Motswari ] Singita Safari ]