Kaapstad.org/Akho Africa Tours & Safaris

 

         

Click here for your language                

Contact: E-mail

 

Tel: +27 11 760 4618

Tel: +27-82 861 5461

www.kaapstad.org

www.sudafrikareisen.de

www.zuid-afrikareizen.com

 

 

 

 

 

Klimaat en temperatuur

Het temperatuur verschil tussen dag en nacht is niet extreem.

De zomer kan erg warm zijn met een lage luchtvochtigheid en over het algemeen weinig neerslag. De winter is aangenaam met een lichte trui in de avond. Zee temperaturen bedragen tussen 22°C in de winter en 29°C in de zomer.

Het tropische klimaat heeft twee seizoenen - droog en nat. Het regenseizoen is van oktober tot maart en het droogte seizoen van april tot november. Meer dan 80% van de jaarlijkse neerslag valt tijdens het regen seizoen. De meeste gebieden krijgen tussen 120 en 200 cm regenval. Jaarlijkse gemiddelde regenval is het hoogst in de westelijke heuvels en het centrale binneland en het laagst in het zuidwesten. Lange periodes van droogte zijn niet ongewoon in het zuiden. Temperaturen grenzen tussen 20°C in juli tot 29°C in januari. Ongeveer de helft van het land is bedekt met woud, struiken en houtland. De natte gebieden worden gekenmerkt door een dicht woud terwijl er savanne is in het binnenland. Mangroven en kokosnoot palmen komen het meest voor langs de kust.

Malaria Medication Advice For Divers in Mozambique

Some strains of malaria found in Mozambique are resistant to Chloroquin.

 

Speak to your doctor for advice on which drug treatment programme will best suit you and your travel companions.

There are also homeopathic alternatives available on the market.

 

Larium & Mephloquin prophylaxis have always been a topical issue when it comes to scuba diving while on this particular medication.
Please be advised that although we do not wish to offer prescribed medical advice it is advisable to find an alternative to these medications mentioned above if one wishes to enjoy a diving holiday in Mozambique.

Malaria madicatie advies voro duikers

Sommige vormen van malaria in Mozambique zijn resistent tegen Chloroquin.

 

Vraag advies aan uw dokter welke behandeling het beste voor u en reisgenoten geschikt is. Er zijn homeopathische alternatieven op de medicijnen markt.

 

Larium & Mephloquin prophylaxis waren van het begin af onder de loep als het tot duik activiteiten kwam. Het is mogelijk dat een duik resort u niet zal toelaten te duiken als u bovenvernoemde medicatie neemt.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

MOZAMBIQUE

 

De Republiek Mozambique strekt zich over over 2 504 kilometer langs de Indische Oceaan in het zuidoosten van het Afrikaanse Continent. Het land heeft een totale oppervlakte van 799 384 km².

 

De noordelijke grens met Tanzania wordt gevormt door de Rovuma Rivier. De andere landen die grenzen aan Mozambique zijn Zambia, Zimbabwe, Zuid-Afrika en Swaziland.

 

Nagenoeg de helft van het land is een laagplateau en niet minder dan 60 rivieren banen zich een weg naar de Indische Oceaan. De machtige Zambezi halveerd het land en is tevens de natuurlijke grens tussen noord en zuid Mozambique.

 

Munteenheid

 

De munteenheid van Mozambique is de Meticais.
 

  Wees voorzichtg bij het wisselen van geld bij de grensposten. Wissel enkel in een bank of officieel wisselkantoor.
 

SA Rand, US$, GBP en Euro worden over het algemeen aanvaard, net als Master Card en Visa.

Amex en Diners Club kaarten en reis cheques worden niet aanvaard of zijn erg moeilijk omwisselbaar.

 

Paspoort en visa

Een paspoort is vereist voor alle bezoekers aan Mozambique. Zuid-Afrikanen hebben geen visa nodig terwijl alle andere nationaliteiten dit wel benodigen.

 

Het is ten zeerste aan te raden op een visa aan te vragen voor de aanvang van de reis daar het verkrijgen van een visa op de luchthaven of grensposten de nodige problemen kan opleveren. Het is mogelijk dat een last minute visa bij de grens eenvoudigweg geweigerd kan worden.

 

Fly-In gasten betalen US$ 30 departure tax bij het verlaten van Inhambane airport.

 

 Self-drive bezoekers

 

•Vuurwapens mogen de grens niet over. het is ook niet meer mogelijk om een wapen achter te laten bij de Zuid-Afrikaanse politie.
 

•Geen enkel huisdier mag de grens over.
 

•Reizigers afkomstig uit landen waar een gele koorst risico is, wordt aangeraden om een vaccinatie te voorzien.

 

•Laat u niet beïnvloeden door mensen die zich voorstellen als officiële grens beambten en die tegen betaling documenten vervolledigen. Er is in geen geval een betaling voor het invullen van documenten.
 

•Neem geen 'runners' aan boord van uw voertuig. Die mensen proberen de wachtrij voor te steken en bieden een fooi aan om u te overhalen dit te doen. Indien u hierin toestemt bent u schuldig aan fraude en corruptie.
 

•Zuid-Afrikanen die naar Mozambique reizen moeten eenDA341 formulier voor hun voertuig invullen. Vergewis u ervan dat dit document correct ingevuld is.
 

•Een zogenaamde 'Third party insurance' voor Zuid-Afrikaanse voertuigen is verplicht. Een aantal autoverhuurders laten NIET toe dat hun voertuigen de grens overgaan. Vergewis u ervan indien die beperking van kracht is. Kaapstad.org werkt met een autoverhuurder die grensovergang toelaat.
 

•'s Nachts rijden is helemaal niet aan te raden daar wandelaars en voertuigen zonder verlichting maar ook wilde dieren de wegen kruisen.

Maputo en omgeving

Het meest bekende gebouw in Maputo is het Fort of Nossa Senhora da Concecião, een gebouw van meer dan honderd jaar oud. Het Central Railway Station met zijn koperen koepel is ook een bezoek waard.

Maputo (de naam werd in 1975 veranderd) is erg bekend om vis en zeevruchten. Breng een bezoek aan de Central Municipal Market en koop er verse cashew noten, een typisch product van dit land.

Wie het nachtleven wil opzoeken kan terecht op het Feira Popular, waar bars en dans gelegenheden te vinden zijn op de tonen van de Afro/Latino beat.

Een regelmatige ferry dienst vanuit de haven naar Inhaca Island met een bezoek aan het maritiem museum en de oude luchthaven. ook het Portuguese Island en de prachtige zandstranden zijn meer dan de moeite waard.

Een daguitstap, net ten zuiden van Maputo, neemt u naar de moerasgebieden van het 236.000 hectare Maputo Elephant Reserve. Het reservaat strekt zich uit vanaf de zuidelijke tip van Inhaca Island en de Zuid-Afrikaanse grens. Tussen 180 en 200 olifanten leven in het reservaat.

 

AFSTAND TABEL - MOZAMBIQUE (km)

Beira

155

Gorongosa National Park

 

776

660

Inhambane

 

 

 

 

 

1170

1059

444

Maputo

 

 

 

 

1024

910

1652

2056

Nampula

 

 

 

239

1305

683

239

2295

Nelspruit

 

 

1452

1337

2080

1650

428

2723

Pemba

486

380

290

684

1372

923

1800

Vilanculos

971

865

245

199

1857

438

2285

485

Xai Xai

 

       

Yachting De yacht charters zeilen tussen de 37 eilanden van de Quirimbas en Bazaruto Archipel in Mozambique. De charters bieden zowel duik, lijnvissen en vakantie cruises in de Indische Oceaan bij de kust van Mozambique.
Limpopo Transfrontier Game  Park

Lebombo Hiking Trail

Wandel doorheen de ongerepte wildernis, een ideale manier om wild en vogels te zien in hun natuurlijke omgeving.

Overnacht in een rustiek bush kamp, diep in de wildernis, ver weg van de 'beschaving', net zoals de pioniers het ooit deden op het Afrikaanse continent.

 

Shingwedzi 4x4

Met een 4x4 door de wildernis, een meer dan authentieke ervaring!

Elephant Gorge Hiking Trail

Kampeer wild voor 4 nachten en doorkruis het plateau boven de Rio Elefantes kloof om dan af te dalen naar de oevers van de Massingir dam.

Maputo      

Polana Hotel

Maputo is een magische fusie van koloniale stijl, 3e Wereld straat leven en nieuwe ontwikkelingen van een land in opbouw.

Rovuma Hotel

Hartje Maputo, vlak voor de oude cathedraal. Erg leuke combinatie van modern comfort en Afrikaanse atmosfeer.

Hotel Cardoso

Een groot zwembad omringt door een tropische tuin en prachtig uitzicht over de baai en het Maputo stadscentrum.

Nampula

Pemba

   

DUIKEN

Nuarro Lodge

De lodge bevindt zich op het Baixo do Pinda Schiereiland nabij het dorp Nanatha in het Memba district, Nampula Provincie.

Inhambane      

Casa Do Captao

Een ongelooflijk mooi dek langs het zwembad en restaurant met bar. Uitstpajes in de stad, boottochten op de lagune of een bezoek aan de locale markt.

De eilanden      

Barra Lodge

Barra Lodge bevindt zich in een schilderachtige omgeving en wordt omringt door witte zandstranden en de kristalheldere Indische Oceaan.

Bazaruto Lodge

Pestana Bazaruto Lodge bevindt zich op het grootste eiland van de Bazaruto Archipelago, ongeveer 600 km ten noorden van Maputo (de hoofdstad van Mozambique).

Casa Rex

Casa Rex biedt uitzicht over de Bazaruto Archipelago, het eiland en het turquoise water van de Indische Oceaan.

/

Flamingo Bay Lodge

Flamingo Bay Water Lodge bevindt zich in een getijde gebied in de Inhambane Baai, 485km ten noorden van Maputo.

Inhaca Lodge

Het Island of Inhaca is op 20 minuten vliegen van Maputo (34 km) Maputo en bevindt zich tussen tropische vegatatie met kokosbomen.

Marlin Lodge

Benguera Island is 11 km lang, 5,5 km breed en 14 km uit de kust tegenover Vilanculos dorp.

/

Pomene Lodge

10 Water Chalets omringt door een rivieren estuarium en beschermd van de wind. Een 'terug naar de natuur' ervaring. 

Vilanculos Lodge

De Bazaruto Archipelago bestaat uit 5 eilanden waarvan het dichtsbijzijnde 10 km uit de kust van Vilanculos.

Indigo Bay

Indigo Bay Island Resort and Spa is een tropisch eiland paradijs omringt door wuivende palmbomen, witte zandstranden en het turquoise water van de Indische Oceaan.

Zongoene Lodge

Smaakvol ingerichte chalets met balkon. Prachtig zicht over de Indische Oceaan of de tropische tuin.

Quirimbas

Archipelago

   

Pemba Beach Hotel

Pemba Beach Hotel and Spa is de toegangspoort tot het romantische Quirimbas Archipelago, langs de noordelijke kustlijn van Mozambique en het Niassa Nationale Reservaat.

Matemo Island

8 km lang en 3 km breed, een magische bestemming omringt door hagelwitte stranden en azuur blauwe oceaan.

Medjumbe Island

Medjumbe Island is slechts 1 km lang en 500 meter breed. Een privaat eiland met prachtig witte stranden en zicht op de Indische Oceaan.

Ibo Island Lodge

Ibo is slechts één van de 32 eilanden die deel uitmaken van de prachtige Quirimbas Archipelago. 

 

       

Lugenda Camp

Dichtbij de grens met Tanzania in het noorden van Mozambique en vlakbij het Niassa Reserve, een 42.000 km² ongerept natuurgebied.

 

Boeking/info:

Naam: Email:
Land: Tel:

Aankomst: Vertrek:
Uw aanvraag: Personen:

 Beste tijd om te reizen ] Self-drives & Rondreizen ] [ Mozambique ] Schoonheid safari ] Charter vluchten ] Soweto ] Lesotho ] Kaapstad.org English ] Kaapstad.org Français ] Kuuroorden ] Huren of kopen ] Safari ] Zambia ] Hartelijk dank ] Accommodatie ] Rolstoel en Senior ] Kaapstad.org Deutsch ] Duik Resorts ] Mobilhome - Camper ] Zimbabwe ] Botswana ] Swaziland ] Mauritius ] Uganda ] Seychelles ] Namibia ] Algemeen ] Autoverhuur ] Sport en activiteiten ] Conferenties ] Ride a Bike ] Golf ] Treinreizen ] Bedrijfsprofiel ]