Home   About us   Destinations Safari   Beach   Adventure & Sport  Family  Specials Contact us

                    

 

 

LESOTHO

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lesotho heeft een oppervlakte van 30,355 km². Het is de enige onafhankelijke staat ter wereld dat volledig, 1000 meter, boven de zeespiegel ligt. Het laagste punt is op 1.400 meter, daarbij ligt meer dan 80% van het land boven 1.800 meter hoogte. Het land is volledig ingesloten binnen Zuid-Afrika.

Lesotho heeft een bevolking van ongeveer 1, 881 miljoen inwoners. Volgens de laatste telling in 2006 leeft 23,8% in steden en dorpen en 76,2% in landelijke gebieden. De bevolkingsdichtheid is lager in de hooglanden vergeleken met de westelijke laaglanden.

De meerderheid van de bevolking – 57,6% is tussen 15 en 64 jaar oud. Lesotho heeft een vrij jonge bevolking dat rond 37% schommeld. De jaarlijkse bevolkingsgroei is 0,46% terwijl de levensverwachting slechts 36 jaar is!

Lesotho is administratief ingedeeld in 10 districten, elk met een district administrateur aan het hoofd. Elk district heeft een hoofdstad dat ook bekend staat als een ‘camptown’: Berea; Butha-Buthe; Leribe; Mafeteng; Maseru; Mohale’s Hoek; Mokhotlong; Qacha’s Nek; Quthing en Thaba-Tseka.

De Sani Pas is de enige weg voor voertuigen tussen de  Drakensberg en het koninkrijk van Lesotho. Het is een spectaculaire weg tussen de rotsachtige klippen die je tot de top van de wereld brengt. Vóór de jaren '50, werd deze weg gebruikt door pakdieren om goederen te vervoeren naar de geïsoleerde stad van Mokhotlong in het oosten van Lesotho. Nu wordt deze weg veel gebruikt door 4x4 voertuigen, alhoewel men steeds nog ezels en paarden kan zien die moeizaam en langzaam de steile hellingen beklimmen. Eens men aan de top geraakt, komt men niet alleen in een nieuw land terecht (paspoort vereist) maar ook in een nieuwe wereld. De Basotho`s hebben een unieke Afrikaans bergcultuur, die ons doet herinneren aan Tibet! De mensen leven in traditionele hutten, bezitten geiten en schapen in de hoge bergen en ploegen hun velden met ossen. Een fascinerende levensstijl voor de bezoekers.

Semonkong was eens een schuilplaats voor outlaws dankzij de afgelegen locatie. Semonkong betekent in de locale taal 'Plaats van de Rook' en verwijst naar de Maletsunyane Falls, één van de hoogste watervallen in Zuidelijk Afrika. De waterval is te bewonderen op ongeveer 5 km van het dorp en stort van de rotsen zo'n 192 meter diep. De waterval kan bereikt worden met 4x4 of te paard met de zogenaamde pony trek.

Pony trek is de beste manier om het land en zijn bevolking te leren kennen. Zelfs al heeft u geen enkele ervaring met paardrijden, het is een uiterst unieke ervaring. Er zijn tochten per uur, dag en halve dag maar ook multiple dagen met overnachting bij de locale bevolking.

Voor meer informatie over Lesotho, download onze brochure:

Lesotho info Ned pdf