Home   About us   Destinations Safari   Beach   Adventure & Sport  Family  Specials Contact us

                    

 

 

KENYA

De Oost-Afrikaanse Republiek Kenya heeft een enorme diversiteit dat strekt van Lake Victoria tot Lake Turkana (voormalig Lake Rudolf) en verder naar het zuidoosten de Indische Oceaan. Het land grenst aan Tanzania in het zuiden en zuidwesten, Uganda in het westen, Zuid-Soedan in het noordwesten, EthiopiŽ in het noorden en SomaliŽ in het noordoosten. Het is een enorm land met een oppervlakte van 581.309 km≤ met een populatie van om en rond 48 miljoen.

Kenya kent een warm, vochtig en tropisch klimaat langs de Indische Oceaan kustlijn. Het klimaat is koeler in de savanne en graslanden rond de hoofdstad Nairobi en ook vooral dichterbij Mount Kenya met zijn permanente sneeuwkap. Meer naar het binnenland toe zijn de beroemde hooglanden in de Centrale en Rift Vallei regio waar thee en koffie verbouwd wordt. In het westen bij de Nyanza en Westelijke regio heerst een equatoriaal heet en droog klimaat dat erg vochtig wordt rond Lake Victoria, het grootste tropisch zoetwater meer ter wereld. Danzij het meer genieten de wouden in de westelijke heuvel regio van de vochtigheid. In het noordoosten, met de grens van SomaliŽ en EthiopiŽ heerst een semi-woestijn bijna woestijn landschap en klimaat.

Dankzij de geografische en klimatologische verschillen, beschikt Kenya over bijzonder mooi wildleven in de nationale parken zoals bijvoorbeeld Oost- en West Tswavo, het Amboslei Nationaal Park, Maasai Mara, Lake Nakuru Nationaal Park, Aberdares Nationaal Park en de witte zandstranden van de kustgebieden. Kenya is ook niet voor niets de oorsprong van het moderne safari en heeft bovendien enkele Werelderfgoed Sites zoals bijvoorbeeld Lamu en de talrijke stranden zoals Diani, Bamburi en Kilifi waar internationale zeilcompetities gehouden worden.