Kaapstad.org/Akho Africa Tours & Safaris

 

         

Click here for your language                

Contact: E-mail

 

Tel: +27 11 760 4618

Tel: +27-82 861 5461

www.kaapstad.org

www.sudafrikareisen.de

www.zuid-afrikareizen.com

 

 

 

 

 

Wat is de beste tijd om naar Zuid-Afrika, Swaziland en Lesotho te reizen?

Een vaak gestelde vraag. Indien het budget wat krap zit raden we een om te reizen in de maanden mei, juni, juli, augustus en september. Dat zijn de 'wintermaanden' en dus laagseizoen waarbij zowat iedereen de laagste seizoen tarieven aanbied. Hotels en gastenhuizen bieden in die periode (vooral mei tot juli) promoties zoals het verblijven van 4 nachten en 1 nacht gratis. Ook de autoverhuur prijzen zijn dan het laagst.

Oktober is wat prijs betreft de beste zomermaand daar de toerisme industrie de jaarlijkse nieuwe seizoenprijzen vanaf 1 november toepassen en die zijn vaak een prijsstijging tot gevolg.

Het weer in de Kaap is vrij stabiel in mei met nog steeds aangename temperaturen tot 25°C, de nachten worden echter koeler met temperaturen rond 15°C. Vanaf juni en vooral juli kan de regen spelbreker maar het regent echter geen dagen aan een stuk. Er zijn welkome onderbrekingen met veel zon en temperaturen tussen 16 en 20°C, de nachten kunnen echter koud zijn tot 8°C. In de noordelijke provincies zoals Mpumalanga, Gauteng, North West, Limpopo en de kuststreken van Kwazulu Natal is het in vergelijking met Nederlandse en Belgische zomers erg aangenaam met temperaturen tot 30°C, de nachten zijn echter koel en vanaf 16h00 zakt de temperatuur snel tot 8 à 10°C. Wat veel mensen uit het oog verliezen is dat de winter de beste periode is om een safari te doen! Winter is droogteseizoen in het noorden en dat betekent watertekort, bijzonderde goede zichtbaarheid om wilde dieren op te sporen, uiterst actieve roofdieren en de meest uitgelezen periode voor fotografie.

In de Drakensbergen en sommige delen van de Oost-Kaap provincie valt er echter sneeuw, vooral in juli. De Drakensbergen bieden dan een uniek zicht en er zijn zelfs ski mogelijkheden in Lesotho.

Onderstaande tabel geeft een goed beeld wat gemiddelde regenval en temperaturen betreft op jaarbasis.

De klimaatsomstandigheden in Swaziland en Lesotho zijn gelijkaardig aan die van Zuid-Afrika met dit verschil dat de temperaturen in Lesotho koeler zijn in de zomer en winter vanwege de hoogte.

 

Wat is de beste tijd om naar Namibië te reizen?

Namibië is beslist één van de zonnigste plekjes op aarde met 300 zonneschijn dagen per jaar.

De zomer is van oktober tot april en temperaturen kunnen vaak stijgen tot een ondraaglijke 40°C en duikt 's nachts naar 20°C of lager. De gemiddelde dagtemperaturen zijn tussen 20 tot 34°C. Winter is van mei tot september met uiterst aangename temperaturen die in sterk contrast staan met de koude nacht temperaturen die tot zelfs onder het vriespunt gaan. De winterperiode is dan ook de drukste periode van het jaar.

Namibië is niet echt geschikt voor grote groepsreizen (35+ personen) daar de meeste hotel en lodges ontoereikend zijn. Indien u toch met een grote groep wenst te reizen is het een must om zeer vroegtijdig te boeken en zo de nodige kamers te boeken. Het land is echter wel geschikt voor self-drives en kleine groepjes tot 25 personen. Daar hotels en lodges niet zo groot zijn is de kostprijs in vergelijking met Zuid-Afrika een stuk hoger.

Wat is de beste tijd om naar Botswana te reizen?

Botswana wordt gekenmerkt door een heet en droog klimaat zowat het hele jaar door. Het regenseizoen valt samen met de zomer. Regenval is hoogst onvoorspelbaar en zeer plaatselijk. Een flinke bui kan vallen terwijl er 10 tot 15 km verder geen druppel te bespeuren valt. De regen wordt vaak gevolgd door sterke zonneschijn zodat het water zowat meteen verdampt.

De zomer is van november tot eind maart en dat brengt over het algemeen erg hoge temperaturen. De winter begint in mei en eindigt in augustus, in die periode valt er nauwelijks of geen regen. De dagtemperaturen zijn aangenaam warm maar dropt in de nacht tot soms een flink eind onder het vriespunt, vooral in het zuidwesten van het land.

De beste periode om te reizen is tussen april, begin mei en september/oktober daar temperaturen koeler zijn in vergelijking met de zomer en de nachten zijn een stuk warmer dan in de winter.

Regen komt vooral voor tussen oktober en april terwijl januari en februari beschouwd worden als de piekmaanden wat regenval betreft. De gemiddelde jaarlijkse regenval is rond 650 mm in het uiterste noordoosten van het Chobe district tot minder dan 250 mm in het zuidwesten van de Kgalagadi District (de Kalahari woestijn). Nagenoeg alle regen valt in de zomer terwijl de winter slechts 10% van de jaarlijkse regenval voorziet.

Wat is de beste tijd om naar Mozambique te reizen?

Mozambique kent een heleboel regionale variaties maar is in het algemeen is het warmste seizoen en tevens regenseizoen tussen november en maart met gemiddelde dagtemperaturen van 31°C.

Het droogteseizoen isvan april tot september met een gemiddelde dagtemperatuur tot 27°C in de kustgebieden terwijl het wat koeler is in het binnenland.

Tropische cyclonen komen frequent in het land voor tijdens het regenseizoen en veroorzaken de afgelopen jaren enorm veel schade.

 

 

 [ Beste tijd om te reizen ] Self-drives & Rondreizen ] Mozambique ] Schoonheid safari ] Charter vluchten ] Soweto ] Lesotho ] Kaapstad.org English ] Kaapstad.org Français ] Kuuroorden ] Huren of kopen ] Safari ] Zambia ] Hartelijk dank ] Accommodatie ] Rolstoel en Senior ] Kaapstad.org Deutsch ] Duik Resorts ] Mobilhome - Camper ] Zimbabwe ] Botswana ] Swaziland ] Mauritius ] Uganda ] Seychelles ] Namibia ] Algemeen ] Autoverhuur ] Sport en activiteiten ] Conferenties ] Ride a Bike ] Golf ] Treinreizen ] Bedrijfsprofiel ]