Home   About us   Destinations Safari   Beach   Adventure & Sport  Family  Specials Contact us

                    

 

 

FREE STATE PROVINCIE

 

Free State

Deze land-afgesloten provincie bestaat hoofdzakelijk uit de prairie van het zuidelijke Afrikaanse plateau. Naar het oosten van deze provincie is het hoogland, met vreemd weggespoelde zandsteen heuvels. De provincie is aan het zuiden door de Oranjekleurige Rivier begrensd, aan het noorden door de Vaal Rivier en aan het oosten door de bergen van Lesotho. Dit maakte het een strategisch defendable gebied in de turbulente geschiedenis van Zuid-afrika. Er zijn belangrijke goud mijnen in en rond Welkom en diamant zijn ook te vinden in de Vrije Staatsprovincie. Een van de hoogtepunten om deze provincie te bezoeken is de Oostelijke hooglanden en het Qwaqwa Gebied. Bloemfontein is voor beide provinciale hoofdsteden van de Vrije Staat en de Gerechtelijke de Hoofdstad van Zuid-afrika.

Golden Gate Nationale Park

Aan de voet van de Maluti Bergen in het noordoostelijke deel van de Vrij Staat ligt het Golden Gate Nationale Park. Het park dankt zijn naam aan de briljante schaduwen van goud op de zandsteenklippen, vooral op de Brandwag rots. Het unieke 11.600 hectaren domein, herbergt een groot aantal zoogdieren zoals het zwarte wildbeest, eland, blesbok, oribi, springbok en de zebra. Ook is er een enorme varieteit aan vogels, zoals zeldzame gieren en ibissen. Ribbokkop, het hoogste punt in het park, openbaarts’ avonds een adembenemend tapijtwerk van rode, gele en purpere tinten doordat de warme schaduwen van de dag zich met de koele bergschaduwen samenvoegen.

BLOEMFONTEIN

 

Bloemfontein

Bloemfontein staat bekend als de stad der rozen, een moderne grootstad omringt door een agrarische zone. De stad heeft zijn oorsprong in 1840, toen een Voortrekker, Nicolaa Brits in de omgeving aankwam. De Voortrekkers waren zodanig onder de indruk van de wilde bloemenpracht dat ze de stad ‘Bloemfontein’ noemden. Al snel ontwikkelde de stad zich als de hoofdstad van de toenmalige Oranje Vrystaat en speelde een belangrijke rol in de geschiedenis van de Boer Republieken. Intussen is Bloemfontein uitgegroeid tot de provincie hoofdstad en tevens de gerechtelijke hoofdstad van het land. De stad is erg bekend om zijn historische gebouwen opgetrokken in baksteen.