Home   About us   Destinations Safari   Beach   Adventure & Sport  Family  Specials Contact us

                    

 

 

NORTH WEST PROVINCIE

Noord-West Provincie

De Noord-West Provincie is bekend om zijn uitgestrekte vlaktes waar temperaturen vrij hoog kunnen klimmen. In het verleden was het gebied begroeid met Doornbomen en bushveld maar tegenwoordig is dat vervangen door een belangrijk agrarischgebied. Omstreeks 1870 werden in Lichtenburg diamanten gevonden, daarop volgde een gold rush. Tegenwoordig is het stadje wat uitgedoofd na de tweede gold rush in het Witwatersrand gebied. Vandaag wordt de grootste plantinum mijn ter wereld in Rustenburg gevonden. De oorspronkelijke bevolking van het gebied, de San, hebben prachtige rotstekeningen voor het nageslacht nagelaten. Later in de geschiedenis kwamen zich de Batswana en de Ndebele stammen zich vestigen. Voor 1994 stond het gebied bekend als het thuisland Bophuthatswana.

 

 

 

 

Pilanesberg National Park

In 1979 richtte de Republiek van Bophuthatswana het Pilanesberg Park op, dat vandaag deel uitmaakt van de provincie North-West in Zuid-Afrika. In het park vindt men geologische interessante, bijna in ringvorm gelegen reeks heuvels, die genoemd zijn naar de hoogste heuvel die 1682 meter boven de zeespiegel ligt.

Meer dan 12.000 wilde dieren, onder meer leeuwen, neushoorns en olifanten, zijn uitgezet naast de hier al vanouds levende luipaarden, cheetahs, bavianen, wratzwijnen en andere dieren, waaronder 300 soorten vogels.

 

 

 

 

 

 

 

Lesedi Cultural Village

Dit traditioneel dorp bevindt zich in het bushveld, aan de voet van de Magaliesberg Mountains, op slechts 1 uur rijden van Johannesburg. Lesedi is een multi-cultureel dorp waar Zulu, Xhosa, Pedi en Basotho’s wonen in traditionele hutten die eigen zijn aan hun cultuur. Een halve dag bezoek aan het dorp is de moeite waard en wij tijd en budget heeft kan overnachten in erg gezellige traditionele hutten. Wie overnacht wordt verrast met een rondleiding in het dorp waarbij elke cultuur in het licht gebracht wordt. Daarna volgt dans en zang waarbij gasten uitgenodigd worden op de dansvloer. Tenslotte volgt een uitgebreid buffet met Zuid-Afrikaanse gerechten.

Madikwe Game Reserve

Het reservaat is gelegen langs de noordelijke grens van Zuid-Afrika. Madikwe is het tweede grootste reservaat van het land en beslaat ongeveer 75 000 hecatren malaria vrij grondgebied in de zone tussen het Kalahari zandveld en het doornveld. Het gebied is ook bekend als de “Great Marico” en is een joint venture tussen het bestuur van de Noord West Parken, de dienst van toerisme, de privé sector en de locale gemeenschappen. Het reservaat werd opgericht in 1991 en is apentrots op haar “verplaatsing programma” dat meer dam 10.000 wilde dieren in hun oorspronkelijke omgeving terugbracht. Madikwe is niet enkel de thuis van de “Big Five” maar ook van de afrikaanse wilde hond, de gevlekte, bruine hyena, vele antilopen en meer dan 340 vogelsoorten. Een safari in dit onaangetaste prachtige Afrika is een unieke ervaring dat je niet gemakkelijk zal vergeten. Gelieve de volgende openingsuren te noteren: September tot April: Derdepoort Gate (06h30 - 19h00), Abjaterskop Gate (06h30 - 19h00), Molatedi Gate (07h30 - 16h30) en Mei tot Augustus - Derdepoort Gate (07h00 - 18h00), Abjaterskop Gate (07h00 - 18h00), Molatedi Gate (07h30 - 16h30).

Sun City

Genesteld in het heuvelachtige landschap van het Pilanesberg natuurreservaat, is het legendarische Sun City een wereld op zichzelf. Beschouwd als het koninkrijk van het vermaak in Afrika, is Sun City een enorm pretcentrum, met casino's, twee golflinks van internationale reputatie, verscheidene sportactiviteiten, een concertzaal, bioscopen, conferentiezalen en ook luxueuze hotels en restaurants met verschillende stijlen.

Deel uitmakend van Sun City, zijn Lost City en The Valley of Waves de meest indrukwekkende attracties van het hele complex. Lost City zou een voorstelling zijn van een glorierijke beschaving, verdwenen ten gevolge van een aardbeving. Lost city en The Valley of Waves brengen de legendes van deze mythische stad iedere dag tot leven. Lost City is een spectaculair monument waarvan het grootste gedeelte wordt bezet door het hotel, The Palace. Met zijn buitengewone design ligt het hotel temidden van 25 hectaren subtropische groenstroken. Het natuurschoon en weelderigheid van Lost City wordt wereldwijd erkend terwijl The Valley of Waves met zijn kunstmatig aangelegde waterpartijen, een van de meest gewaardeerde waterparken ter wereld is.