Home   About us   Destinations Safari   Beach   Adventure & Sport  Family  Specials Contact us

                    

 

 

MPUMALANGA PROVINCIE

De Oostelijke Drakensberg en de Panorama Route

Het Oostelijke Drakensberg gebied is een spectaculair berglandschap dat van zuid tot noord bijna 320km lang is en die prachtige landschappen, hoge toppen en duizelingwekkende diepten aanbiedt. De weg die van Sabie via Graskop naar de Blyde Rivier canyon in het noorden loopt, biedt adembenemende vergezichten over het laagland, waarvan God’s Window waarschijnlijk het bekendste is. Maar er zijn ook andere uitkijkspots zoals Pinnacle Rock, Jock’s View and Wonderview. Meer naar het noorden nog vinden we Lisbon Falls en Berlin Falls, en als kroon op het werk Bourke’s Luck Potholes. Hier leiden wandelpaadjes en kleine bruggen langs en over de rivier die door haar draaikolken uitzonderlijke erosieverschijnselen heeft uitgeslepen in de omringende gesteentelagen. Dit is ook de historische plaats waar een boerke ooit zijn eerste goud en geluk vond, vandaar de naam. De Blyde rivier heeft in het noorden een prachtig canyon uitgeslepen in het landschap en ook hier zijn meerdere uitkijkpunten die een prachtig uitzicht geven over het gebied. De Blyde River Canyon bezet de derde plaats op de wereldlijst van de canyons, na de Grand Canyon in de VS en de Fish River Canyon in Namibië. Het is een van de indrukwekkendste natuurverschijnselen in Zuid-Afrika. De hoogste punten van de canyon zijn als drie rondavels gevormde rotsen. Aan de samenvloeiing met de Ohrigstad Rivier ontstond door een stuwdam een imposant meer. Het uitzicht over de met korstmossen begroeide rotsen, het stuwmeer in de diepte en het weidse Laagveld op de achtergrond is overweldigend en onvergetelijk. De canyon is het middelpunt van het 22 667 ha grote Blyderivierspoort Nature Reserve.

 

 

Panorama Route

Het noordelijk gedeelte van de Drakensbergen strekt zich over de provincie Mpumalanga. De weg dat het stadje Sabie en Graskop verbindt en verder tot de Blyde Rivier Canyon, wordt de panorama route genoemd. De Blyde Rivier Canyon is na de Grand Canyon en de Fish River Canyon in Namibie de derde grootste canyon van heel de wereld. Bezoek de Drie Rondavels bezoeken, Gods Window, Mac Mac Falls, Bourcke's Luck … De weg loopt verder door een ruw landschap waar fruit, groenten en tabac gekweekt wordt in een roodachtige grond.

Sabie Sands Privaat Game Reserve

Sabie sands staat bekend om zijn meest luxueuze private wild reservaten, stuk voor stuk heiligdommen in de wereld van de safari. Sabie Sands maakt deel uit van het zogenaamde Greater Kruger Nationaal Park (zonder zichtbare grenzen worden deze gescheiden van Kruger Nationaal Park). Erg bekend met wereldstatus is Sabie Sabie Private Game Lodge en Mala Mala. Ulusaba, in het zuidwesten van het reservaat is eigendom van Sir Richard Branson. Elke lodge heeft zijn eigen vloot van open 4x4 voertuigen voor de ochtend en middag Game Drives, met professionele begeleiding voor alle safari activiteiten. Het gebied is beroemd om zijn olifant kuddes en grote katten.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pilgrim’s Rest

Het goudzoekersdorpje Pilgrim’s Rest is verklaard tot een Nationaal Monument en is helemaal gerestaureerd. In 1873 had een goudzoeker iets gevonden in het beekje Pilgrim’s Creek. Hij besloot hier te blijven om zijn geluk te beproeven. Het gevolg was een wilde goldrush die tenslotte, toen het goudwassen terugliep, eindigde met een kleine, maar bestendige mijn die pas in 1971 werd stilgelegd. Tegenwoordig vindt men in het stadje uit de tijd van de laatste eeuwwisseling woonhuizen, winkels, een bank, een klein museum en het authentiek nagebouwde Royal Hotel.

Hazyview

De romantische naam van deze stad verwijst naar de bananenplantages die het landschap van het district domineren. Het dorp ontstond in1959 en werd het centrum van deze belangrijke regio voor de teelt van bananen. De stad vormt de toegangspoort tot verschillende privé-domeinen die de westelijke uitbreiding van het Krugerpark vormen. Hazyview is tevens een belangrijk vertrekpunt naar Skukuza via de Krugerpoort.

Het Kruger Nationaal Park

Het Krugerpark is niet alleen een van de meest bekende wildparken ter wereld maar ook een van de grootste beschermde en oudste parken. Het is gelegen aan de grens met Mozambique en het omvat bijna 2 miljoen hectaren, een grootte te vergelijken met Wales. Tot de aankomst van de Europeanen zag de regio er waarschijnlijk uit zoals het actuele park, uitgestrekt en wild. Intussen, tijdens de 19de eeuw, onderzochten blanke boeren en jagers de regio en doodden vele wilde dieren. De Boerenoorlog die in 1899 uitbrak deed ook niet veel goeds daar de Boeren zoals de Engelsen zich er van levensmiddelen voorzagen. In mei 1926 werd dit mooie stuk grond eindelijk definitief beschermd en verklaard tot Nationaal Park. Het park werd gedoopt ter ere van Paul Kruger die het land leerde wat natuurbescherming betekende door het oprichten van Sabie Game Reserve in 1898 dat nu deel uitmaakt van het Krugerpark.

Het Krugerpark is de trots van Zuid-Afrika vanwege z’n prachtige landschappen en rijke fauna. Het grootste deel van het park is samengesteld uit open vlaktes bedekt met kort gras en bush waar hier en daar rotsen aan de oppervlakte komen. Men vindt er leeuwen, luipaarden, olifanten, buffels en neushoorns (de « Big Five ») maar ook cheetahs, giraffen, nijlpaarden en talrijke antilopen. In totaal zijn er 137 zoogdieren, bijna 500 vogelsoorten en meer dan 100 soorten reptielen.

De maximum snelheid in het park is 50km/uur op de asfaltwegen en 40 km/uur op de zandwegen. Openingsuren van het Krugerpark: Zomer: (november tot en met februari) 05H30 - 18H30, Winter: (april tot en met juli) 06H00 - 17H30, maart en oktober: 05H30 - 18H00, augustus en september: 06H00 - 18H00. Alle poorten van de rest camps sluiten gelijktijdig met de het Krugerpark, dus zorg voor voldoende tijd om van de één naar de andere te rijden. Openingsuren voor de restcamps zijn hetzelfde als deze voor het Krugerpark, behalve in het hoogseizoen (november tot en met januari) wanneer de restcamps reeds open gaan om 04H30.