Home   About us   Destinations Safari   Beach   Adventure & Sport  Family  Specials Contact us

                    

 

 

LIMPOPO PROVINCIE

Deze provincie is een combinatie van Hoogveld (Highveld) en Laagveld (Lowveld), maar het grootste deel is savanne met hoge temperaturen tijdens de zomermaanden, hoge luchtvochtigheid en elektrische stormen. De groene Letaba Vallei, met zijn tropische fruit boerderijen en Cycad (broodboom) wouden bieden een schril contrast in vergelijking met de bushveld vlakte. In het westen bevinden zich de fascinerende Waterbergen, in het noorden de Soutpansbergen met de tropische baobab vlakte en tenslotte in het oosten het mythische Venda gebied met zijn rijke magische cultuur. Een groot deel van het Kruger Nationaal Park maakt deel uit van de Limpopo Provincie

The Great North Road:

De Limpopo Provincie is een land van woud, meren, watervallen en legendarische/mythische plekjes zoals Modjadji en de mysterieuze Rain Queen. Enig iemand die reist vanuit Pretoria kent deze route, eens gebruikt door ontdekkers, jagers en missionarissen: de Great North Road. Deze route brengt u dwars doorheen aantrekkelijk bushveld en savanne alvorens de bergen te kruisen en het zien van Mopaneveld en baobab bomen.

De eerste grote stad op weg vanuit Pretoria is het spa-stadje Warmbaths. Het water van de minerale bron is erg in trek bij kuur toeristen en wordt genezende kracht toegeschreven voor wie lijdt aan reumatiek.

Kort na Warmbaths volgt Nylstroom, het centrum van landbouw in de provincie en tabak productie. De naam van het stadje is afgeleid van de Nijl Rivier, waarvan men eens dacht de oorsprong te zijn van Afrika’s langste rivier.

Verder naar het noorden vinden we het dorp Naboomspruit. Dit dorp is belangrijk voor zijn rijke minerale bronnen en interessant vogelreservaat. Potgietersrus is rijk aan Voortrekker en locale zwarte geschiedenis. Het dorp is vernoemd naar de familie Potgieter die er in 1854 vermoord werd door chief Makapan en zijn volgelingen nabij ‘Moorddrif’. Ten zuiden van het serene dorp wordt de grootste chrome voorraad gevonden op het Afrikaanse continent.

Het laatste oord voordat we onze weg banen naar het oosten is Polokwane (voormalig Pietersburg), de hoofdstad van de provincie. De stad bevindt zich pal op de Steenbokskeerkring en staat bekend om zijn brede rechtlijnige straten met Jacaranda en Koraalbomen. Hier is ook een luchthaven met dagelijkse vluchten vanuit Johannesburg.

Van hieruit banen we onze weg via de R71 richting Phalaborwa, over één van Afrika’s mooiste bergpassen, de Magoebaskloof. Onze eindbestemming is Phalaborwa, aan de rand van Kruger Nationaal Park en één van ’s werelds meest mineraal rijke gebieden, dankzij een uitgedoofde vulkaan van 2000 miljoen jaar oud waarin een hoge concentratie mineralen en metalen gevonden wordt. Noemenswaardig is het Masorini Openlucht Museum waar bij opgravingen sporen van primitieve culturen gevonden zijn die koper en ijzer smelten beheersten.

 

 

Valley of the Olifants

De Vallei van de Olifanten is één van de meest ongerepte gebieden in Afrika – rustig en tijdloos. De panoramische Noordelijke Drakensbergen domineren de vallei met daarin de Olifants Rivier. De geschiedenis, cultuur en erfenis kunnen hier samen met de natuurlijke omgeving genoten worden.

In de vallei bevindt zich het kleine dorpje Haenertsburg, met adembenemend uitzicht over de Magoebaskloof bergpas en de Ebenezer Dam samen met enkele toeristische attracties zoals het Modjadji Natuurreservaat, ten oosten van de Duiwelskloof, spectaculair en zelfzaam om het cycad woud (broodbomen) en thuis van de legendarische Rain Queen. Tzaneen, aan de andere kant van de Magoebaskloof is een belangrijke tropische vruchten producent.

Welgevonden Private Game Reserve

Welgevonden is gelegen in de Limpopo Provincie op ongeveer 2,5 uur rijden van Johannesburg. Het sluit aan bij het Marakele Nationale Park. Beide hebben toekomstplannen om de hekken tussen de twee parken weg te halen. Het 33 000 hectaren domein biedt een natuurlijke habitat aan een grote varieteit van fauna en flora waaronder de olifant, leeuw, luipaard, neushoorn, giraffen en vele antiloopsoorten. Het landschap in deze streek is ook buitengewoon, grotendeels door de indrukwekkende Waterbergen. De lodges in Welgevonden hebben een exclusiviteit van het park.

Het Privaat Natuurreservaat van Timbavati

Het natuurreservaat Timbavati werd in de jaren 50 gesticht door Peter Mostert. Deze landeigenaar kon zijn buren overtuigen om samen een “privaat Kruger Park” te creëren voor het belang van iedereen.  De verschillende boerderijen van Timbavati, die samen een oppervlakte van 65 000 ha beslaan, zijn eigendom van een 30-tal individuele landeigenaars. Dankzij hun energie kon de witte neushoorn overleven en ook de jachtluipaard kende een grote groei.  De regio is bekend om zijn witte leeuwen en de grote kuddes giraffen. Daarenboven leven er 13 000 impala's, 4 500 gnoes, 2 500 zebra's, 1 000 buffels, 100 olifanten, een aantal kudu’s en waterbokken, kleine zoogdieren en een grote verscheidenheid aan vogels.