South Africa's largest webpage

De grootste Zuid-Afrika website

Click here for your language           

 

Contact: E-mail

 

Tel: +27 11 760 4618

Tel: +27-82 861 5461

www.kaapstad.org

www.sudafrikareisen.de

www.zuid-afrikareizen.com

 

 

 

EEN BEKNOPTE LIJST VAN AIRLINES DIE OP ZUID-AFRIKA VLIEGEN

Uitstekende maatschappij. Andere airlines kunnen best wat leren van Emirates. Emirates vliegt vanuit Dubai naar zowel Johannesburg, Kaapstad en Durban. Erg kind vriendelijk. De Airbus 380 is aangenaam en voldoende beenruimte in economy class. Uiterst efficiënt en vriendelijk personeel. Wij vliegen enige tijd opnieuw met deze airline!

Singapore Airlines is wat het is. Een top airline voor vele jaren. Uitsekende service, maaltijden en vriendelijk personeel. Een standaard in het luchtverkeer!

Turkish Airlines krijgt van onze klanten veel positieve commentaar. Betrouwbaar, vriendelijk en degelijke maaltijden.

Uitstekende maatschappij, behoort tot het beste of het Afrikaanse Continent. Deze maatschappij biedt regelmatig prijskloppers aan en vliegt vanuit Brussel via Parijs naar Adis Ababa naar Johannesburg.

Misschien voor sommigen onder ons een verrassing. Kenyan Airways is uitstekend en mag best op gelijke leest staan met Ethiopean Airways. Ideaal voor wie een safari combinatie kiest tussen Kenya en Zuid-Afrika!

Heel degelijke maatschappij. In alle geval na Emirates de beste maatschappij uit het Midden Oosten. Alleen kunnen sommige extreem religieuse passagiers nogal wat een rommel maken in het toilet. Helaas kiest men niet de medepassagiers...

De nationale luchtvaartmaatschappij van Zuid-Afrika. Alhoewel wij meerdere malen goede service ondervonden hebben op lange afstandsvluchten (toch maar bedenkelijk op binnenlandse vluchten), deze maatschappij ontvangt de meeste klachten van onze klanten. SAA draagt vaak in het vaandel dat ze meer beenruimte hebben, dat is ook zo, echter wel een airline dat vaak de duurste is. De after service van SAA is sinds 2013 een enorm probleem. Wie bagage verliest (al dan niet permanent) of zelfs bagage tot tweemaal toe totaal vernietigd (is ons overkomen in juni en juli 2015), de after service is onbestaande en de airline toont geen enkele interesse om schade te vergoeden laat staan om email en klachten te beantwoorden. Voor ons hoeft SAA echt niet!

British Airways, klanten zijn over het algemeen het erover eens dat deze airline het zwakste broertje is van de Europese maatschappijen. Service aan boord is de afgelopen jaren alleen maar in dalende lijn. Onze ervaringen met deze maatschapij zijn ook niet van de beste.

Dat Virgin Atlantic de afgelopen jaren snel gedaald is in de lijst van beste airlines ter wereld kunnen we alleen maar bevestigen. Aan boord service en maaltijden zijn echter wel iets beter dan British Airways. Op andere route buiten Zuid-Afrika horen we echter veel lof.

Swiss vliegt vanuit Zurich op Johannesburg. Uiterst degelijke airline, betrouwbaar en goede serivce.

Klanten zijn hierover toch wel verdeeld. KLM heeft de afgelopen jaren veel van zijn pluimen verloren en zou volgens de laatste berichten het contact met de klant opnieuw verbeteren. Wel is KLM één van de betere Europese airlines! Vluchten naar Johannesburg en Kaapstad komen echter laat aan, dus moet er ter plaatse overnacht worden. KLM verzorgt rechtstreekse nachtvluchten naar onze bestemming!

El Al is een zeer degelijke airline en vliegt rechtstreeks vanuit Tel Aviv naar Johannesburg. De veiligheidsmaatregelen zijn uiterst streng (met eigen veiligheidsdiensten). Wie met deze maatschappij vliegt moet hiermee fel rekening houden want de maatregelen op de luchthaven zijn navenant.

Klanten zijn gematigd tevreden over deze airline. Onze persoonlijke ervaring...ronduit slecht, de slechtste vliegervaring in 25 jaar wat op zich een verhaal is. De crew is een allegaartje van nationaliteiten dat voor de ogen van de passagiers regelmatig in de clinch gaat met uiteindelijk matige service. Maaltijden zijn ondermaats (een omelet kon even goed een stuk kurk zijn). Wie beschadigde bagage heeft is eraan voor de moeite om een refund te krijgen, de maatschappij heeft geen enkele interesse in enige klacht over wat dan ook. De sterk verouderde luchthaven in Abu Dhabi is verschrikkelijk (de nieuwe luchthaven is in aanbouw en gaat pas open in 2017), faciliteiten zijn er slecht (te weinig zitplaatsen, te weinig eetgelegenheen). Vooral tijdens het Europese piekseizoen te vermijden. Vertragingen zijn er schering en inslag (tweemaal in ons geval in juni 2015 niet minder dan 6 uur)! Hoe deze maatschappij in sommige top airline lijsten voor komt is heel bedenkelijk (olie dollar?) Voor ons hoeft Etihad NIET!

Quantas - Deze maatschapij krijgt heel veel lof. Uiterst degelijke service en dus een aanrader!

Cathay Pacific mag wat ons betreft op gelijke leest staan als Quantas.

Wellicht de beste Europese airline, degelijk in service en kwaliteit. Echter niet altijd de goedkoopste op het Europees Continent maar wie kwaliteit wil betaalt een prijs!

Air France vliegt op Johanensburg met de Airbus 380. Degelijke airline met goede service aan boord. Wel valt op dat deze vlucht bekend staat omzijn vertragingen (op Johannesburg). Wie een chartervlucht wil halen naar bijvoorbeeld de privaat reservaten rond Kruger Park zoals Sabi Sands moet rekening houden met de mogelijke vertraging!

Degelijke airline, goed service aan boord en op de grond! Ideaal wie een eiland - safari combinatie boekt!

 

 

 

 

 

 

 

 Beste tijd om te reizen ] Self-drives & Rondreizen ] Mozambique ] Charter vluchten ] Soweto ] Lesotho ] Kaapstad.org English ] Kuuroorden ] Huren of kopen ] Safari ] Zambia ] Hartelijk dank ] [ Airlines ] Kaapstad.org Français ] Accommodatie ] Rolstoel en Senior ] Kaapstad.org Deutsch ] Duik Resorts ] Mobilhome - Camper ] Mauritius ] Botswana ] Swaziland ] Seychelles ] Uganda ] Zimbabwe ] Namibia ] Algemeen ] Autoverhuur ] Sport en activiteiten ] Conferenties ] Ride a Bike ] Golf ] Treinreizen ] Bedrijfsprofiel ]