Kaapstad.org/Akho Africa Tours & Safaris

 

         

Click here for your language                

Contact: E-mail

 

Tel: +27 11 760 4618

Tel: +27-82 861 5461

www.kaapstad.org

www.sudafrikareisen.de

www.zuid-afrikareizen.com

 

 

 

 

 

Klik op de onderstaande selectie

Stellenbosch: de tweede oudste stand van Zuid-Afrika.

   
 

Paarl: de Paarl vallei wordt gedomineerd de de Paarlberg.

   

Franschhoek: de naam van dit mooie dorp betekend letterlijk 'Franse Hoek', een naam dat te danken is aan de vele Franse Hugenoten die er zich in 1688 vestigden.

   

Somerset West: gesticht in 1822 en vernoemd naar Lord Charles Somerset, de gouverneur van de Kaap Kolonie tussen 1814 en 1826.

   

Tulbagh: dit klein gezellig dorpje werd vernoemd naar Gouverneur Ryk Tulbagh. Een aardbeving in 1969 bracht enorme schade toe aan de historische gebouwen. Tegenwoordig zijn de vele historische bouwwerken in hun oude glorie hersteld. Tulbagh telt de grootste concentratie historische woningen in het land.
   
Wellington: spijtig genoeg minder bekend maar niet minder mooi. Wellington bevindt zich ten noorden van Paarl. Voor 1838 stond de streek bekend als de 'Wagenmaekers Vallei' (Wagon Makers Valley) toen ossenwagens op grote schaal aangepast werden om het bergketen in het noorden te kunnen overbruggen.Gouverneur Sir George Napier herdoopte het dorp uiteindelijk in Wellington, vernoemd naar de beroemde Lord Wellington die Napoleon te Waterloo versloeg.

 

 

 Addo ] Durban ] Free State ] Gastenhuizen & Lodges ] Hermanus ] Limpopo ] Magaliesberg ] Natal Battlefields ] Hotels Cape ] Pilanesberg - Sun City ] Pretoria-Johannesburg ] Swellendam ] Tuinroute ] Waterberg ] [ Wijnroute ] West-Kust ] Self-catering ] Strand Hotels ] Route 62 ] Noord-Kaap ] Natal accommodatie ] Madikwe Game Reserve ] Kruger en Panorama ] Drakensbergen ] Karoo ] Eastern Cape ]