Kaapstad.org/Akho Africa Tours & Safaris

 

         

Click here for your language                

Contact: E-mail

 

Tel: +27 11 760 4618

Tel: +27-82 861 5461

www.kaapstad.org

www.sudafrikareisen.de

www.zuid-afrikareizen.com

 

 

 

 

 

   

De Waterbergen

De Waterbergen is een bergketen ten noordwesten van Johannesburg en ten noorden van het beroemde Sun City in de Limpopo Provincie. De tocht per auto vanuit Johannesburg neemt ongeveer 2.5 uur in beslag.

Het Welgevonden Reservaat en het Marakele Nationaal Park vormen een enorm natuurgebied waarin de Grote-5 leven. Gedurende miljoenen jaren hebben rivieren een stroompjes diepe groeven in het landschap ingesleten die op heden de topografie van de Waterbergketen vormen. De zandsteen formaties konden voldoende grondwater vasthouden terwijl de overhangende rotsen voldoende schuilplek boden aan de primitieve mens. Vroeg menselijke resten van de Australopithecus Africanus zijn teruggevonden in het Makapansgat en zijn zo'n 40 miljoen jaar oud. Ook restanten van de Homo Erectus werden hier teruggevonden.

De Bosjesman kwam zich omstreeks tweed duizend jaar geleden vestigen in het gebied. Zij hebben rotsschilderijen achtergelaten met figuren van neushoorn en antiloop. Tijdens het Ijzertijdperk vestigenden zich in het gebied de Bantu stammen die er hun vee lieten grazen. De Bantu stammen vormden een bedreiging voor het gebied daar hun vee het grasland reduceerden met als gevolg de komst van de tse-tse vlieg. De epidemie reduceerde de menselijke populatie, enkel degenen die zich gingen vestigen boven 600 meter boven de zeespiegel bleven gespaard daar de vlieg op die hoogte niet kan overleven.

Toen kwam de Nguni omstreeks 1300. Zij brachten nieuwe technologiën zoals de bouw van stenen Ijzertijd forten waarvan sommige muren tot op heden nog te zien zijn.

 

 

   

Ants Nest

Lodge gespecialiseerd in paardrijden, wandelingen en safari.

Shibula Game Lodge

Schitterende game lodge in een malaria vrije omgeving. In het hart van het Welgevonden Natuurreservaat.

Nugubane Game Lodge

Big-5 territorium in het Welgevonden Natuurreservaat.

 

 Addo ] Durban ] Free State ] Gastenhuizen & Lodges ] Hermanus ] Limpopo ] Magaliesberg ] Natal Battlefields ] Hotels Cape ] Pilanesberg - Sun City ] Pretoria-Johannesburg ] Swellendam ] Tuinroute ] [ Waterberg ] Wijnroute ] West-Kust ] Self-catering ] Strand Hotels ] Route 62 ] Noord-Kaap ] Natal accommodatie ] Madikwe Game Reserve ] Kruger en Panorama ] Drakensbergen ] Karoo ] Eastern Cape ]