Kaapstad.org/Akho Africa Tours & Safaris

 

         

Click here for your language                

Contact: E-mail

 

Tel: +27 11 760 4618

Tel: +27-82 861 5461

www.kaapstad.org

www.sudafrikareisen.de

www.zuid-afrikareizen.com

 

 

 

 

 

TUINROUTE: Mosselbaai - Oudtshoorn - George - Wilderness - Tsitsikamma Plettenbergbaai

   

Mosselbaai, halfweg Kaapstad en Port Elizabeth. Deze havenstad is het begin van de Tuinroute en werd in 1498 ontdekt door de Portugese ontdekkingsreiziger Bartholomeus Diaz. Het te bezoeken waard is het Bartholomew Diaz Museum Complex met een replica van het schip waarmee Diaz een nieuwe zeeweg zocht naar India. Hier zijn ook de restanten van het eerste postkantoor in Zuid-Afrika, de zogenaamde 'Post Office Tree'.

Mosselbaai is bekend voor zijn mooie zandstranden en volgens het Guiness Book of Records, na Hawaii het meest milde klimaat ter wereld doorheen het hele jaar.

   
Outdshoorn, is ongetwijfeld de struisvogel hoofdstad ter wereld. Het rustige dorpje situeerd zich in het meest noordelijke punt van de Tuinroute, in de zogenaamde Klein Karoo, een halfwoestijn.

De struisvogelveren industrie kende een explosieve groei op het einde van de 19e eeuw. Dat is vandaag nog steeds te zien aan de vele zogenaamde 'struisvogel baron' woningen.

De grote toeristische attracties zijn uiteraard de struisvogel boerderijen en de Cango Grotten. De Cango Grotten zijn de grootste kalksteengrotten in de zuidelijke hemisfeer. Verder zijn er nog de Cango Cheetah and Crocodile Ranch waar men van dichtbij kan kennismaken met de krokodillen die er gekweekt worden en alle grote katachtigen die op onze planeet leven. In de ranch leven de twee enige witte tijgers op het Afrikaanse continent.

   

Plettenberg Bay is volgens sommigen het juweel van de Tuinroute. Het stadje is de droom van elke vakantieganger en eco-toerist.

Kenmerkend voor de streek is het uitgestrekte Outeniqua Woud, het laatste stukje Gondwana oerbos in zuidelijk Afrika. In de streek staan er enorme bomen die monumentaal te noemen zijn. Een voorbeeld is de 'Big Tree' nabij het Tstisikamma Nationaal Park.

Een bezoek aan het prachtige nationaal park mag gewoonweg niet ontbreken. Prachtig ongerepte stranden, heerlijk zwemmen en een wandeling naar de hangbrug over de monding van de Storms Rivier.

Niet ver van het nationaal park zijn de stranden van Nature's Valley en de hoogste commerciële bungee brug ter wereld.

   
Knysna is nog een parel op de rijkbezette kroon van de Tuinroute. Dit populaire stadje is gelegen langs de oevers van een schilderachtige lagune, the Knysna Lagoon. Knysna is een levendig stadje en staat bekend om de prachtige zandstranden, het Outeniqua Woud en de Knysna Lagune.

Men kan er ongetwijfeld enkele dagen vertoeven en genieten van een hele reeks toeristische attracties zoals bijvoorbeeld: Noetzie Beach, een prachtig zandstrand dat niet echt bekend is bij het grote publiek - een rit vanaf Knysna met de romantische Outeniqua Choo-Tjoe stroomtrein naar George en terug - de Garden of Eden met zijn korte wandelingen in het Outeniqua Woud - de Knysna Heads, twee rotsformaties aan de ingang van de lagune - het Featherbed Private Nature Reserve dat zich situeert op een van de koppen - goud mijnwerkers nederzettingen in het woud - the King George VII Tree en natuurlijk niet te vergeten het Knysna Waterfront waar het heerlijk is om te kuieren of om er te genieten van een heerlijke maaltijd in een van de vele restaurants.

   

George is een vrij grote stad dat vaak als uitvalsbasis gekozen wordt om de Tuinroute en de Klein Karoo te verkennen. De stad is een groot zakencentrum, dat is vooral te merken aan de vele winkels en restaurants.

   

 

Wilderness prachtig oord ten oosten van George. Aan de ene kant van dit dorpje is de Indische Oceaan met zijn prachtige zandstranden en aan de andere kant is het bosrijke Wilderness Nationaal Park waarin een aantal rivieren zich een weg naar de oceaan zoeken. Bezoekers verkiezen vaak Wilderness om zijn unieke natuurpracht en vooral voor de rustige omgeving.
   

Tsitsikamma sub-tropisch regenwoud, ongerepte stranden en het Tsitsikamma Nationaal Park. De mooiste stranden zijn te vinden in Nature's Valley en het nationaal park. Niet te missen is een wandeling door het woud naar de hangbrug over de Stormsrivier monding. Een andere grote attractie is de 'Big Tree', een gigantische woudreus en de Stormsrivier Brug.
 

 Addo ] Durban ] Free State ] Gastenhuizen & Lodges ] Hermanus ] Limpopo ] Magaliesberg ] Natal Battlefields ] Hotels Cape ] Pilanesberg - Sun City ] Pretoria-Johannesburg ] Swellendam ] [ Tuinroute ] Waterberg ] Wijnroute ] West-Kust ] Self-catering ] Strand Hotels ] Route 62 ] Noord-Kaap ] Natal accommodatie ] Madikwe Game Reserve ] Kruger en Panorama ] Drakensbergen ] Karoo ] Eastern Cape ]