Kaapstad.org/Akho Africa Tours & Safaris

 

         

Click here for your language                

Contact: E-mail

 

Tel: +27 11 760 4618

Tel: +27-82 861 5461

www.kaapstad.org

www.sudafrikareisen.de

www.zuid-afrikareizen.com

 

 

 

 

 

NOORD-KAAP PROVINCIE

 

Deze provincie is de grootste provincie in Zuid-afrika maar ook met het minst aantal inwoners. Het Kalahari Gemsbok Nationale Park is een van de belangrijkste Zuid-Afrikaanse reservaten en deelt een grens met Botswana waarbij het wild vrij rondzwerft tussen de twee landsgrenzen. Tegenwoordig zijn beide reservaten samengesmolten en vormen het beroemde Kgalagadi Transfrontier Nationaal Park. In het noorden bevindt zich de Oranje Rivier In het zuiden biedt de Karoo een landschape met houtachtige struiken en succulenten. Aan de West-kust bevindt zich het Namaqualand gebied, dat bekend staat voor zijn overvloedige bloemenpracht (augustus en september). Het centrale gedeelte van deze provincie is Kimberley, een naam dat luidt als een klok, dankzij het vinden van diamanten in de 19e eeuw. Het 'Groote Gat' waarin miljoenen karaat diamanten gevonden zijn is tegenwoordig niet meer in gebruik en kan bezichtigd worden. In de omgeving van Kimberley zijn er wel nog steeds belangrijke diamantmijnen actief.

 

Augrabies Falls Nationaal Park

De naam van de waterval verwijst naar de Namaqua taal en betent ‘plaats van veel lawaai’. De ravijn is 18 km lang en daalt af in verschillende trappen. De hoofd waterval stort 56 meter in de diepte, de Bridal Veil Falls aan de noordzijde zelfs 75 meter. Een van de meest interessante facetten van het park is het fascinerende woestijn/kloof landschap met aan beide zijden de Oranje Rivier. Kenmerkend voor het 82.000 hectare reservaat is het harde klimaat begroeid met kokerbomen, Namaqua vijg en verscheidene soorten doornbomen en succulenten (‘vetplanten’). Er is beperkte verblijfplaats binnenin het reservaat en ook een restaurant, openlucht café en een caravanpark.

 

Springbok

Springbok wordt beschouwd als de hoofdstad van Namaqualand en bevindt zich in een vallei omringt door rotsachtige heuvels die vooral tijdens de lente (augustus en september) tot een ongelooflijke bloemenpracht transformeert. De eerste Europeanen kwamen zich in de streek vestigen omstreeks 1852. Dankzij koper- en diamantmijnen kwam het stadje tot grote bloei.  

Namaqualand is wereldberoemd om zijn bloemen 'explosie' in de lente. Miljoenen bloemen bedekken het aardoppervlak. Enkele toeristische attracties in het gebied zijn het Richtersveld National Park, een bezoek aan een open diamandmijn, een 4x4 scheepswrak tocht onder begeleiding van een gids en mountain biking.

Okiep

De bouw van een spoorweg tussen Okiep en Port Nolloth begon in 1866 en de lijn was klaar in 1873. Vanaf 1866 tot 1890 was de enige trekkracht op de spoorweg de zogenaamde Namaqualand Mule Train, een voor die tijd wereldberoemde 'ezeltrein'. Stoom werd in de 1890's geïntroduceerd (Clara, een stoomtrein staat nu in het Nababeep Museum) en betekende het einde van de spoorweg die tussen de 1940's en 1950's door de Amerikanen ontmanteld werd.

 

       

Xaus Lodge

!Xaus Lodge bevindt zich in het Kgalagadi Transfrontier Park en is perfect voor elke eco-tourist in de Kalahari.

Naries

Uniek plekje nabij Springbok in Namaqualand, een gebied wereldberoemd voor zijn bloementapijt in de lente.

Okiep Country Hotel

Hartje Namaqualand in het dorpje Okiep, nabij Springbok.

 

 Addo ] Durban ] Free State ] Gastenhuizen & Lodges ] Hermanus ] Limpopo ] Magaliesberg ] Natal Battlefields ] Hotels Cape ] Pilanesberg - Sun City ] Pretoria-Johannesburg ] Swellendam ] Tuinroute ] Waterberg ] Wijnroute ] West-Kust ] Self-catering ] Strand Hotels ] Route 62 ] [ Noord-Kaap ] Natal accommodatie ] Madikwe Game Reserve ] Kruger en Panorama ] Drakensbergen ] Karoo ] Eastern Cape ]