Kaapstad.org/Akho Africa Tours & Safaris

 

         

Click here for your language                

Contact: E-mail

 

Tel: +27 11 760 4618

Tel: +27-82 861 5461

www.kaapstad.org

www.sudafrikareisen.de

www.zuid-afrikareizen.com

 

 

 

 

 

Kaapse Schiereiland: het Kaapse Schiereiland is een prachtig stukje natuur ten zuiden van Kaapstad met in het zuidwesten de Atlantische Oceaan en in het zuidoosten de Valsbaai. Niet te missen zijn het Kaappunt Natuurreservaat en dorpjes zoals Simon's Town en Houtbaai.

Kaapstad: Kaapstad is de 'Taverne der zeeën', de Moederstad, gesticht in 1652 door Jan van Riebeeck, een Nederlander in dienst van de VOC (Verenigde Oost-Indische Compagnie). De VOC had als doel om hier, aan de voet van de Tafelberg, waar vers water te vinden was in de Varserivier, een bevoorradingspost te stichten om schepen van proviand te voorzien op weg naar de koloniale gebieden in het verre Oosten.

Om enkele grote toeristische attracties op te noemen: met het 360° rotterende zweefspoor naar de top van Tafelberg, het Victoria en Alfred Waterfront, de Kirstenbosch Nationale Botanische Tuinen, het stadscentrum en de Bo-Kaap, de prachtige zandstranden van Blouberg en Campsbaai...

Atlantic Seaboard of 'Cape Rivièra': een hele reeks voorsteden en dorpen langsheen de Atlantische kust: Green Point, Sea Point, Bantry Bay, Clifton, Camps Bay, Bakoven en Houtbay.

Hermanus: dit kleine vissersdorpje situeert zich langs de Walkers Bay. Honderden 'Southern Right' walvissen komen jaarlijks tussen juni en november te warme waters opzoeken van de Kaap om er te kramen en de kleintjes te zogen alvorens de lange tocht opnieuw aan te vatten naar het zuiden. De enige walvisomroeper ter wereld verkondigt de beste plekjes om te kijken en blaast op zijn hoorn om de aankomst van nieuwe dieren in de baai te melden. Ook buiten het walvisseizoen is Hermanus bijzonder in trek om er heerlijk te zonnen op de witte zandstranden of er te zwemmen in het warme oceaanwater (maximum 23°C). Uitstapjes of een verblijf in de buurt van het De Hoop Natuurreservaat, nog een beroemde walvis observatie plaats, ligt binnen het bereik met de wagen.

Cape Agulhas: het meest zuidelijke punt van het Afrikaanse continent (en dus niet Kaap de Goede Hoop). Een mooie vuurtoren dat geïnspireerd werd op de Pharos vuurtoren uit de oudheid duid het landeind aan. Ongerepte natuur en kustlijnen zijn onvergetelijk.

Westkust: slechts minder dan een uur rijden ten noordwesten van Kaapstad. De kustlijn wordt gekenmerkt door woeste brandingen van de Atlantische Oceaan, idyllische vissersdorpjes en het Westkust Nationaal Park. Dit reservaat is een enorme lagune, omringt door brakwater moerassen en hoge duintoppen. Tijdens de lente, wanneer de bloemen massaal verschijnen (vooral tussen eind augustus en eind september) opent men het Postberg Natuurreservaat dat deel uitmaakt van het Westkust Nationaal Park.
Hotels in Kaapstad en omgeving - onze prijs
Reductie boekingen

enter

enter

enter

 

Strand Hotels

 Addo ] Durban ] Free State ] Gastenhuizen & Lodges ] Hermanus ] Limpopo ] Magaliesberg ] Natal Battlefields ] [ Hotels Cape ] Pilanesberg - Sun City ] Pretoria-Johannesburg ] Swellendam ] Tuinroute ] Waterberg ] Wijnroute ] West-Kust ] Self-catering ] Strand Hotels ] Route 62 ] Noord-Kaap ] Natal accommodatie ] Madikwe Game Reserve ] Kruger en Panorama ] Drakensbergen ] Karoo ] Eastern Cape ]