Kaapstad.org/Akho Africa Tours & Safaris

 

         

Click here for your language                

Contact: E-mail

 

Tel: +27 11 760 4618

Tel: +27-82 861 5461

www.kaapstad.org

www.sudafrikareisen.de

www.zuid-afrikareizen.com

 

 

 

 

 

ADDO

Addo bevindt zich in de mooie Sundays River Valley, op slechts 40 minuten rijden van Port Elizabeth. De regio wordt vaak gebruikt als verlenging van de Tuinroute. Het Addo Elephant National Park werd in 1931 opgericht. Op heden is het reservaat een gevoelig eco-systeem waarin 400 olifanten leven en daarmee de grootste olifanten concentratie op het Afrikaanse continent in één enkel reservaat. Het hoeft niet gezegt dat de olifanten observeren het beste ter wereld is. Naast olifanten leven er ook de 'Big 5': leeuw, zwarte neushoorn, buffel en luipaard maar ook hyena en vele antilopensoorten.

In de jaren 1800 en het uitroeingsprograma in de jaren '20 werd het Addo National Elephant Park in 1931 opgericht om de resterende 11 olifanten te beschermen. Door de jaren heen werd deze kudde dieren uitgebreid tot 400 stuks en is daarmee de meest geconcentreerde olifanten populatie ter wereld.

Addo is een van 's werelds grootste conservatie projecten nadat South African National Parks hand in hand ging met donor organisaties waaronder het International jFund for Animal Welfare. Dankzij deze fondsen wordt een extra land aangekocht met als doel om de oeroude migratieroutes van olifanten te herstellen. Op de tafel ligt het plan om een 400.000 ha gebied op te richten inclusief een 60.000 ha marine reservaat. Dit alles zal de grootste bio-diversiteit op het Afrikaanse continent scheppen met 6 van de 7 biomes in Zuid-Afrika en een totaal van 12 verschillende vegetatie types. Binnen deze grenzen zal de grootste olifanten en zwarte neushoorn populatie ter wereld leven.

 

Nguni River Lodge

De luxueuze Nguni River Lodge is een schitterende combinatie van architecturale lijnen, natuurlijke materialen en een kleurenpalet in combinatie met een modern individueel interieur.
Kronenhoff

De Kaapse-Hollandse woning wordt omringt door een mooie tuin en biedt luxe kamers en een uitstekend restaurant.

Addo Zuurberg

 

Op enkele minuten rijden van het Addo National Elephant Park.

Hitgeheim

+

Hitgeheim Country Lodge bevindt zich in een eco-reservaat in het hart van de malaria vrije Sunday Rivier Vallei.

Cosmos Cuisine

Klein en uiterst gezellig gastenhuis en bekend restaurant in de onmiddellijke buurt van Addo National Elephant Park.

Elephant House

+

 

Luxe en betaalbaar, in de onmiddellijke omgeving van het Addo National Park.

Gorah

De eerste privaat concessie binnen de grenzen van het Addo Nationaal Park.

Stellenhof

Geniet van de typische gastvrijheid van een werkende boerderij nabij het Addo Nationaal Park. Nederlandse eigenaars.

 

 [ Addo ] Durban ] Free State ] Gastenhuizen & Lodges ] Hermanus ] Limpopo ] Magaliesberg ] Natal Battlefields ] Hotels Cape ] Pilanesberg - Sun City ] Pretoria-Johannesburg ] Swellendam ] Tuinroute ] Waterberg ] Wijnroute ] West-Kust ] Self-catering ] Strand Hotels ] Route 62 ] Noord-Kaap ] Natal accommodatie ] Madikwe Game Reserve ] Kruger en Panorama ] Drakensbergen ] Karoo ] Eastern Cape ]